Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Diyarbakır'da depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Diyarbakır'da depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Başakşehirli berberlerden afet bölgesinde anlamlı hizmet

Başakşehir Belediyesi öncülüğünde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine gelen on berber, konteyner kentte depremzedelerin saç kesimlerini ve sakal tıraşlarını yaptı.

Belediye Başkanı Doğru Arabanlı depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Araban'da Kaymakam Hilal Kızılkaya ile Belediye Başkanı Hasan Doğru, depremzedeleri ziyaret edip ihtiyaçlarını gidermek için gece ve gündüz çalışıyor.

Depremde zarar gören evleri için yaptığı tuvalleri satışa çıkardı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Ozan köyünde depremde evleri 2 metre ileriye kayan Emin Atmaca, yaptığı resimleri yeni ev yapmak için satışa çıkardı.

Baba-kız depremde hayat kurtarmak için mücadele verdi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremi Adıyaman'da hisseden ve deprem esnasında evlerinden sağ salim kurtulan sağlık çalışanı baba-kız, aynı ambulansta vatandaşların yardımına koşarak, hayat kurtarmak için mücadele etti.

60 kişiyi kurtardı, düşen duvarın altında kalarak hayatını kaybetti

Gaziantep'in İslahiye içesinde deprem sonrası oturduğu 6 katlı Polat Apartmanı'nda evlerinde mahsur kalan yaklaşık 6o kişiyi kurtaran Burhan Polat, binadan çıktıktan sonra düşen beton duvarın altında kalarak hayatını kaybetti. Polat'ın mezarının ise depremden 15 gün önce aldığı iş makinesi ile kazıldığı ortaya çıktı.

Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları adreslerine teslim ediliyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, depremden sonra ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ederek zabıta ekiplerinin gözetiminde ihtiyaçlarını evlerine ulaştırıyor.

Diyarbakır'da 5 bin 200 depremzede KYK yurtlarına yerleşti

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Diyarbakır'da evlerinde hasar meydana gelen 5 bin 200 afetzede, KYK yurtlarına yerleşti.

Diyarbakır'dan 22 kişilik ekip Hatay'a hareket etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu 22 kişilik teknik ekiple Hatay'da kurulan çadır ve konteyner kentlerdeki çalışmalara katılacak.

Başı döndü deprem oluyor sandı, kıraathaneyi birbirine kattı

Diyarbakır'da, başı dönünce deprem oluyor sanan bir kişi, kıraathaneyi birbirine kattı.

33 saat sonran enkazdan çıkartılan depremzede, 'AFAD'ın ışığını görünce ağladım'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde enkaz altından 33 saat sonra çıkartılan Filiz Gülmez (57), 'AFAD'ın ışığını görünce ağladım. Kurtulacakmışım, gök yüzünü görecekmişim dedim' ifadelerini kullandı.

Pakistan'dan çıkan yardım tırları konvoy halinde görüntülendi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Pakistan'dan gönderilen yardım tırları, konvoy halinde görüntülendi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Nurdağı'nda konteyner kenti ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kurulan konteyner kent ile Deprem Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.

Duygulandıran nota onurlandıran cevap

Kahramanmaraş depremlerinin ardından hemen bölgeye hareket eden Bingöl AFAD ekipleri, 17 günlük çalışmanın ardından dönerken kaldıkları yurda not asarak öğrencilerden helallik istedi. Öğrenciler ise AFAD ekiplerine, 'Bazı kahramanların pelerini yoktur'' yazılı not ile cevap verdi.

25 yıl önceki eğitiminin vefası için 7 bin 400 km yol geldi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkez üslü 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Türkiye'ye yardıma koşanlardan birisi de 25 yıllık vefa borcunu ödemek isteyen Malezya ordusunda görevli Tuğgeneral Amran Amır Hamzah oldu.

Binanın yaslandığı elektrik direği can kaybını önledi

Kahramanmaraş merkezli depremde yan yatan binanın devrilmesini engelleyen elektrik direği can kaybı yaşanmasını engelledi.

Diyarbakır'da ücretsiz otobüs seferleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından başlattığı ücretsiz otobüs seferlerini 26 Şubat'a kadar uzattı.

Diyarbakır'da depremzede çocuğa hastanede Karagöz-Hacivatlı doğum günü sürprizi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da göçük altında kalıp yaralı olarak kurtarılan İbrahim Yaşar'a (14) Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde Karagöz-Hacivatlı doğum günü sürprizi yapıldı.

Kızılay, Malatya'da depremzedeler için sosyal market açtı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından depremden etkilenen illerden olan Malatya'da Türk Kızılay'ı tarafından açılan sosyal market depremzedelere ücretsiz hizmet sunuyor.

Toplam 7142 haber.