Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Malatya'da 10 bin 500 kişilik konteyner kent kuruluyor

Malatya'da İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde AFAD öncülüğünde 10 bin 500 kişinin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Turanlı: 'Depremzede kardeşlerimize yemek ve çorba ikramlarımız devam ediyor'

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi tarafından ilçenin dört bir yanına yemek ve çorba dağıtımı devam ediyor.

21 noktada depremzedeler için sıcak çorba

Depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek adına gece gündüz çalışmaya devam eden Şahinbey Belediyesi 21 noktada depremzedelerin içini ısıtan çorba dağıtımı gerçekleştiriyor.

Hatipoğlu'ndan depremzedelere moral ziyareti

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantepli afetzedelerle bir araya gelerek vatandaşların acılarını paylaştı. Depremzede vatandaşların çadırlarını da ziyaret eden Rektör Hatipoğlu, onlarla sohbet ederek, çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

17 Ağustos depreminde doğdu, Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybetti

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, Gölcük depreminin meydana geldiği 17 Ağustos 1999 tarihinde dünyaya gelen 23 yaşındaki Osman Enes Baştürk, Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Acılı anne ve baba, oğullarının küçük kardeşine siper olmaya çalışırken hayatını kaybettiğini belirterek o gece yaşadıklarını göz yaşlarıyla anlattı.

Öğretmenler depremzede çocuklara önce hediye verdi, sonra oyunlar oynadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gönüllülerle birlikte Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'nda kurulan çadır kentte kalan çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan öğretmenlerde çocuklara önce hediye verdi, sonra oyunlar oynadı.

DBB, depremzedelere 775 bin 860 öğün sıcak yemek ulaştırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), depremin ilk anından itibaren depremden etkilenen vatandaşların beslenme ihtiyacını gidermek amacıyla sıcak yemek servisi yaptı.

Malatya'da huzur ve güvenin teminatı 'Van jandarması'

Van İl Jandarma Komutanlığı görevlileri, depremin ardından görev aldıkları Malatya'da huzur ve güvenin teminatı olmaya devam ediyor.

Enkazdan 21 gün sonra canlı çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen yıkıcı depremde, Adıyaman'ın Yaylakonak beldesine bağlı İncekoz mezrasında enkaz altında kalan bir at, 21 gün sonra canlı çıkarıldı.

Depremzede çocukları eğlendirip tıraş ettiler

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kurulan sosyal etkinlik çadırında hem çocuklar hem de ebeveynlerine yönelik etkinlikler yapılıyor.

Diyarbakırlı 22 kuaför, Kahramanmaraş'ta depremzedelerin bakımını yaptı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde faaliyet gösteren 22 kuaför ve berber, dernek çatısı altında Kahramanmaraş'ta çocuk, bay ve bayan her yaştan depremzedenin bakımını yaptı.

Diyarbakırlı sağlıkçılar, Adıyaman'daki depremzede çocukları unutmadı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Paramedikçi Faysal Yiğit ve ekip arkadaşları, elbirliğiyle topladıkları oyuncakları Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Adıyaman'daki depremzede çocuklara götürüp kendi elleriyle dağıttı.

Çelik konstrüksiyonlu evler büyük ilgi görüyor

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından köylere yapılan çelik konstrüksiyonlu evler, Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından büyük ilgi görüyor.

Troisdorf Belediyesi Besni'deki dostlarını unutmadı

Merinos AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu'nun girişimleri sonucu kardeş şehir Almanya'nın Trosidorf Belediyesi'nden Besni'ye dost eli uzandı.

Küçük Taha, tedavisini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Elazığ'da beyin tümörü nedeniyle tedavi gören 8 yaşındaki Taha Sis, masraflarını üstlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü çektiği video ile kutladı.

Güneşli havayı gören vatandaşlar parkalara akın etti

Diyarbakır'da deprem sonrası güneşli havayı gören vatandaşlar parklara akın etti. Aileleriyle birlikte güneşte dinlenen vatandaşlar pazarın keyfini çıkardı.

Ali Gaffar Okkan'ın şehrinden küçük Ali Gaffarlara moral

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra Diyarbakır'da çadır kentte yaşamına devam eden çocuklar için şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın şehri olan Sakarya'dan destek geldi.

Tahmazoğlu İslahiye ve Nurdağı'nda

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep sınırları içerisinde depremden en çok zarar gören Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki depremzedeleri ziyaret etti.

Malatya'da depremin yaraları sarılıyor

Depremin vurduğu Malatya'da, sivil toplum kuruluşları da depremzedelerin yaralarının sarılması adına yoğun çaba sarf ediyor.

Toplam 7142 haber.