Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Enkaz altında 8 yaşındaki oğlunu emzirerek susuzluğunu giderdi

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşanan depremde binaları çöken ve enkaz altında kalan aile kurdukları yaşam üçgeni sayesinde hayatta kaldı.

Depremden yaralı kurtarılan hayvanlar Elazığ'da sağlığına kavuşuyor

Deprem bölgelerinden yaralı olarak kurtarılan kedi ve köpekler, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde sağlığına kavuşuyor.

Tahmazoğlu'ndan üniversite öğrencilerine müjde

Üniversite öğrencilerine 1. eğitim döneminde 3 bin TL nakdi destekte bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ikinci dönemde de ilave 3 bin TL nakdi destek sağlanacağını başvuruların başladığı müjdesini verdi.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlıktan ayrılmıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da enkaz altında hayatını kaybeden vatandaşların yakınları, her Perşembe mezar başında gözyaşların içinde onları anıyor.

Deprem sonrası moral ve dayanışma buluşmaları

AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve eşi Dürdane Beyoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından ilçede vatandaşlara yönelik moral ve dayanışma ziyaretlerinde bulunmaya devam ediyor.

Çadır kentte depremzedelerin terzi ihtiyaçları bu bölümde gideriliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle Diyarbakır'da evi hasar gören depremzedeler, Silvan yolu üzerindeki çadır kentte terzi ihtiyacını şehre gitmeden gideriyor.

Depremin yıktığı binada ilginç görüntüler ortaya çıktı

Adıyaman'da meydana gelen yıkıcı depremde bir binanın birinci, ikinci ve dördüncü katı havada dururken üçüncü kat ise ortadan kayboldu. Deprem nedeniyle yıkılarak ilginç görüntülere sahne olan bina, havadan görüntülendi.

Malatya'da yemeklerin kontrolü Van ekiplerinde

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, Van ekiplerinin yaraları sarma çalışmaları sürüyor.

Ünlülerden depremzedelere moral

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteğiyle Malatya'da konteyner ve çadır kentleri gezen ünlü isimler depremzede çocuklar ve aileler ile bir araya geldi.

DBB, tesislerinde 6 bin 200 depremzede ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 6 bin 200 vatandaşı tesislerinde 12 gün boyunca ağırladı.

Elazığ'da eğitmen ve öğrencilerden depremzedelere anlamlı destek

Elazığ Belediyesi, Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde bulunan çinicilik kursu hocaları ve kursiyerler, battaniye, şal ve panço gibi ürünler yaparak deprem bölgesine gönderiyor.

Elazığ'da nakliyeciler taleplere yetişemiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ'daki nakliyeciler taleplere yetişemez duruma geldi. Gece gündüz çalışan nakliyeciler, 2020 Elazığ depreminde bile bu kadar yoğunluk olmadığını dile getirdi.

Depremzede gazeteci enkaz altında anılarını arıyor

Adıyaman'da, uzun yıllardır faaliyet gösteren ve meydana gelen yıkıcı depremde enkaz altında kalan Adıyaman Radyo Kral yöneticisi Burak Cansel, enkazda anılarını arıyor.

'Gaziantep tomurcukları projesi' hayata geçirildi

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, SANKO Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle 'Gaziantep Tomurcukları Projesi' hayata geçirildi.

Çadır ve konteyner kentlere 'çamaşırhane' desteği

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremin ardından depremzedeler için yardım çalışmaları devam ediyor. Uluslararası Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, deprem bölgesindeki çadır ve konteyner kentlere 'çamaşırhane' kurulumu yapacaklarını açıkladı.

Hani'den Adıyaman'daki depremzede çocuklara 6 bin oyuncak

Diyarbakır'ın Hani İlçe Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden büyük hasar gören Adıyaman'daki depremzede çocuklara oyuncak gönderdi.

Van ekibi Malatya'da yaraları sarmaya devam ediyor

Van Valiliği koordinasyonunda deprem bölgesi Malatya'da vatandaşların geçici barınmaları için kurulan Beydağı konteyner kentte ekipler aralıksız çalışıyor.

Glutensiz bir başka kafe, depremzede çölyak hastalarına yaklaşık 12 bin ekmek dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Glutensiz Bir Başka Kafe, Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrasında çölyak hastalarına ücretsiz yaklaşık 12 bin ekmek dağıttı.

Fadıloğlu, yetim çocuk ve annelerini misafir etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yetim çocuklar ve annelerini Gençlik Kampı'nda ağırladı.

Toplam 7142 haber.