Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Reis; esnaf suçlu değil esnaf borçlu

“İlk günden itibaren söyledik, her gün tekrarladık, her hafta hatırlattık, yine söylüyoruz; Malatya’da ticari hayatı ayağa kaldırmadan bu şehri, ayağa kaldıramazsınız."

Tarım Ve Orman Bakanlığı Kırsalı Kalkındıracak Projelere 1 Milyar 222 Milyon Tl Hibe Desteği Sağlayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında; Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi, Modern Basınçlı Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi ve Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesine yönelik başvurular sonuçlandırıldı.

İlk 1000 ihracatçı listesinde 159 Egeli yer aldı

Ege Bölgesi, ihracatçı firmaların şampiyonlar ligi konumundaki ilk 1000 ihracatçı listesinde 159 firma ile güçlü konumunu sürdürdü.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda (İSG) turizm sezonu yoğunluğu başladı.

Demir Çelik Sektörü Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasından Tedirgin

Demir çelik sektörü yeni bir korumacılık dalgası ile karşı karşıya

Başkan Sadıkoğlu Üye Aidatlarının TOBB Tarafından Üstlenilmesini Talep Etti

Depremzede firmaların daha hızlı ayağa kalkabilmesi için her türlü desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, üyelerin oda aidatlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından üstlenilmesi talebinde bulundu.

Türkiye Buğday Hasatında Verim Artışı Bekleniyor

Kurak geçen sonbahar ve kış aylarından sonra bahar ayında artan yağışlar, buğday verimliliği açısından Türkiye’nin yüzünü güldürdü. (TMO) Toprak Mahsülleri Ofisi’nin uyguladığı alım politikası ve teşvikler, çiftçilerin buğday ekimine yönelmesine katkıda bulunarak ekim alanı oranında Zrtışa yansıdı

Malatya'da küçükbaş kurbanlıklar pazara indi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, küçükbaş hayvan üreticileri kurbanlıklarını pazara getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Malatya Ekonomisi Hakkında Bilgiler Aldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, heyetiyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Hibe Destekli Projelerle Ticareti Canlandırmak Hedefleniyor

BM İşbirlikleri ve Kalkınma Finansmanı Yöneticisi Bülent Açıkgöz, beraberinde BM İnsani Gelişme ve Kalkınma Uzman Yardımcısı Emil Palson ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Uzman Yardımcısı Faruk Karaduman ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu Barışın Tüccarları Yönetim Kuruluna Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu olan ICC’nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Malatya'da 385 bin ton yaş kayısı rekoltesi bekleniyor

Malatya'da bu yıl tahmini yaş kayısı üretiminin yaklaşık 385 bin 850 ton, kuru kayısının ise 77 bin 170 ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Otel yöneticileri sezonu değerlendirdi

Antalya'da turizmciler, hareketlenmeye başlayan sezonu ele aldı.

Başkan Sadıkoğlu’nun Çağrısı Karşılık Buldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun günlerdir dile getirdiği KOSGEB Deprem Kredisi kapsamının genişletilmesi çağrısı karşılık buldu.

İş Ahlakına Aykırı Davranan Tüccarın; Pabucu Dama Atılmalıdır.

İGİAD Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Başkanı Ayhan Karahan yaptığı açıklamada: İGİAD olarak her beş yılda bir Türkiye İş Ahlakı raporunu yayınlıyoruz.

Malatya Havalimanı’nda 76.815 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2023 yılı Mayıs ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: Bugün Destek Olunmayacaksa Ne Zaman Olunacak?

KOSGEB deprem kredisinin TSO’ya kayıtlı tüm firmalara verilmesi gerektiğini bir kez daha dile getiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ülkemizin en kritik dönemlerinde tüm desteği koşulsuz veren esnaf, tüccar ve sanayicimize bugün destek olunmayacaksa ne zaman olunacak?” diye sordu.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan genç nüfusun tarıma dönüşünün desteklenmesi çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sistemde kayıtlı çiftçilerin yüzde 34'lük kısmının 65 ve üzeri yaşta olduğunu belirterek, "Genç nüfusun tarıma dönüşünün yollarını aramalıyız.

Bütün emekler, 4 ton gülden 1 kilogram yağ elde etmek için

Dünyadaki gül çiçeği üretiminin önemli kısmının karşılandığı Isparta'da yaklaşık 35 bin dekar alanda hasat mesaisi hummalı şekilde sürüyor.

Toplam 4935 haber.