Eğitim

Eğitim Haberleri

16 gencin EBA uyumlu tablet ihtiyacı giderildi

Malatya Beydağı Gençlik Merkezi tarafından 6 gencin EBA uyumlu tablet ihtiyacı giderildi.

İnönü Üniversitesi'ne öğretim üyeleri alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi'ne 13 öğretim üyesi alınacak. Öğretim üyeliği ile ilgili başvuru 14 Ocak'a kadar yapılacak.

Malatya'da tablet dağıtımına başlandı

Malatya'da, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen tablet bilgisayarların sevkiyat ve dağıtım sürecinin 3. fazında Malatya'ya gönderilen tabletlerin dağıtımı başladı.

Yabancılara Türkçe öğretimi

Malatya İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) bünyesinde 'Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı' çevrim içi düzenlenecek.

Üniversite öğrencilerinin internet sıkıntısı çözüldü

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Demirciler Mahallesinde üniversite öğrencilerinin internet çekmemesi nedeniyle uzaktan eğitim görememeleri üzerine Akçadağ Belediyesi harekete geçerek sorunu çözdü.

Malatya'ya tabletlerin bir bölümü ulaştı

Uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için tamamı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 1930 adet tablet bilgisayar seti ve ücretsiz internet için gerekli olan SIM kartlar Malatya'ya ulaştı.

Üniversite öğrencilerinin canlı ders imtihanı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan üniversite öğrencileri Merve Kozan ve Erkan Polat, köylerinde internet çekmediği için uzaktan eğitime bağlanmak için evlerinden uzak bir noktada dışarıda canlı derse girmek zorunda kalıyorlar.

Eğitimde verimlilik konferansı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilerin verimli bir eğitim dönemi geçirmeleri için çaba gösteriliyor.

78 öğrenciye trafik semineri

Malatya İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik timleri tarafından online olarak gerçekleştirilen eğitimlerde 4 derste toplam 78 öğrenciye trafik semineri verildi.

FKA'dan 'Yeni Nesil Kooperatif Girişimciliği' eğitimi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya'da bulunan kadın ve tarım kooperatiflerine yönelik 'Yeni Nesil Kooperatif Girişimciliği' eğitimi verildi.

Yerli Malı haftasını evde kutladılar

Yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle okullardan uzak kalan öğrenciler, Yerli Malı Haftasını da evlerinde yaptığı hazırlıkla kutladı.

Kırsaldaki öğrencilere uzaktan trafik eğitimi

Pandemi sürecinde eğitim ve öğretimin uzaktan yapılması nedeniyle EBA ve Zoom uygulamaları üzerinden jandarma sorumluluk alanında bulunan kırsal mahallerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim gören öğrencilere uzaktan trafik eğitim seminerleri verildi.

İnönü Üniversitesine 31 öğretim üyesi alınacak

Malatya İnönü Üniversitesine 31 öğretim üyesi alınacak. Öğretim üyesi alımları için müracaatlar 25 Aralık 2020 tarihine kadar yapılabilecek.

MTÜ'den Millet Kütüphanesine destek

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine kitap seferberliğine destek yapıldı.

Rektör Kızılay 4 yılını anlattı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Programı gerçekleştirilip, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay 4 yıllık icraatı anlattı.

Kızılay'dan gençlere çok çalışma önerisi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Türkiye'nin geleceği olan üniversiteli öğrencilere çok çalışmaları önerisinde bulundu.

Malatya'da 'Başarı Rehberim Öğretmenim Projesi' hayata geçirildi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerinin başarılarını arttırmak için 'Başarı Rehberim Öğretmenim Projesi ' hayata geçirildi.

Malatya Çamlıca Koleji, kayıt ücretlerinin üçte ikisini iade ediyor

Malatya Çamlıca Koleji Okulları, pandemi nedeniyle online olarak ara verilen bu süreçte velilere, sürece karşılık gelen kayıt ücretlerinin üçte ikisini iade ediyor.

İş birliği protokolü çevrim içi imzalandı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Etiyopya Samara Üniversitesi Rektörü Dr. Adem Borri Ondakie arasında eğitim ve kültür alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.