Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Türk mühendisler Amerika ve Japonya'ya akıllı saat ihraç ediyor

Gaziantep'te iki mühendisin ürettiği Watch X adlı akıllı saatlere başta Japonya ve Amerika olmak üzere 45 ülkeden talep yağıyor.

TEKNOFEST'e en çok başvuru GAÜN'den

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenen, Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 640 öğrenci katılım sağlayarak damga vurdu.

Başkan Fadıloğlu'ndan ORET üyelerine ziyaret

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Otomobil, Robot ve Enerji Topluluğu'nu (ORET) ve Bilim Şehitkamil Araba Atölyesi'ni ziyaret etti.

Araştırma görevlisinden, çimentosuz betonları bakteri yoluyla onaran buluş

Malatya İnönü Üniversitesinde görevli Araştırma Görevlisi Enes Ekinci, gerçekleştirdiği çalışmayla çimentosuz betonların bakteri yoluyla kendini onarmasını sağladı.

Diyarbakır şenliğe hazırlanıyor

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, Zerzevan Kalesi'nde yapılacak olan 2021 Uluslararası Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne yönelik hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Gramı 50 kuruşa ısıya dayanıklı malzeme geliştirdi

Malatya'da yaşayan 18 yaşındaki genç bilim adamı Feridun Balaban, gramı 50 kuruşa mal edilen yüksek ısıya dayanaklı malzeme geliştirdi.

Rektör Kızılay'dan projelerin önemi vurgusu

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, etkinlik açılışında yaptığı konuşmada, projelerin önemine temas ederek, ' Ulusal projeler kadar uluslararası projeler de önemlidir. Çünkü bu projeler ülkemize dış kaynak getiriyor' dedi.

Devasa yangınlar için söndürme bombası

Malatya'da bilim adamları tarafından geliştirilen ve dünyada benzeri olmayan yangın söndürme bombasının prototiplerinde üretim aşamasına gelindi.

GAGİAD, geleceğin dili kodlamayı konuştu

GAGİAD'ın düzenlediği 'Robotik Kodlama ve Tasarımı' konulu video konferansta robotik kodlamanın amacı, dünyadaki ve ülkemizdeki uygulamaları ile programlamayı öğrenmenin faydaları gibi konular ele alındı.

Bölgenin ilk Living Lab Merkezi kuruluyor

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, bölgede bir ilke imza atarak, ilçede Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi yapılacağını müjdeledi.

BİLSEM'li öğrenciler, TEKNOFEST'te Elazığ'ı temsil edecek

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki ( EL-BİLSEM) öğretmen ve öğrenciler, hazırladıkları projeler ile TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde yarışacak.

Kutup Kaşifi Biruni Türkiye birincisi oldu

Adıyaman'da lise öğrencileri tarafından tasarlanan Kutup Kaşifi Biruni isimli robot TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalarda Türkiye birincisi oldu.

'Dijital Tır' Adıyaman'da

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatıldığı Dijital Tır Adıyaman'da, ziyarete açıldı.

Diyarbakır'da 'Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce' sempozyumu yapıldı

Diyarbakır'da Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'na bağlı Türkiye Gençlik Araştırma ve Geliştirme Ağı tarafından Dicle Üniversitesi'nde 'Yüzde 100 Yerli Üretim, Yüzde 100 Milli Düşünce' sempozyumu düzenlendi.

Türkiye Drone Şampiyonası finalinin ilk etabı Elazığ'da başladı

Elazığ'da iki gün sürecek olan Türkiye Drone Şampiyonası final yarışının ilk etabı, 32 sporcunun katılımıyla başladı.

Bilim insanlarının geliştirdiği kayısı kükürtleme odası tam not aldı

Dünya kayısı başkenti Malatya'da kayısı üreticilerinin işlerini kolaylaştırmak için 2 bilim insanı geliştirilen kükürtleme odası, çiftçilerden tam not aldı.

İnönü Üniversitesi'nde kişisel veri titizliği

Malatya İnönü Üniversitesi, hizmet içi eğitimi düzenleyerek, kişisel veri konusuna titiz davrandığını gösterdi.

Tuşları kayısıdan olan piyano yaptı, görenler gözlerine inanamadı

Elazığ'da çocukluğundan beri teknolojiye merakı olan 19 yaşındaki Selim Ucun isimli vatandaş, geliştirdiği yazılım ile kayısının iletkenliğinden faydalanarak tuşları kaysıdan olan elektronik piyano yaptı. Ucun, kendisine imkan sağlanması halinde elindeki projeleri de hayata geçireceğini söyledi.

Gaziantep metal sanayi dönüşümü stratejisi ve eylem planı tanıtım toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gaziantep Valiliğinin koordinasyonunda, STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş., Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde hazırlanan Makine-Metal Sanayi Dönüşüm Stratejisi ve Eylem Planı Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplam 312 haber.