Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Gençlerin teknoloji merakı

Malatya'da bir grup genç, Teknokent'i ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Türkiye'de bir ilk: Öksürük sesinden kişinin korona olup olmadığı anlaşılacak

Fırat Üniversitesi (FÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç öncülüğünde, Türkiye'de ilk defa yapay zeka tabanlı 'ses ve öksürük' ile korona virüs başta olmak üzere bir çok hastalığın teşhisi ile ilgili yazılım geliştirildi. 3 bin veri ile ses ve öksürük kayıtlarına göre kişinin korona virüs olup olmadığını saptadıklarını belirten Doç. Dr. Genç, başarı oranının ise yüzde 60 ila 80 arasında olduğunu kaydetti.

Yerel medya temsilcileri Gaziantep'te buluştu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen Yerel Medya Buluşmaları Projesi kapsamında Gaziantep'teki yerel ve ulusal medya temsilcilerine çok kanallı yayıncılık sistemi hakkında bilgi verildi.

Teknofest'te Elazığ takımı Gökruh-Troket'ten önemli atış

Tasarladıkları roket ile Teknofest'e katılan Elazığ ekibi Gökruh-Troket takımı yarışmanın ilk gününde başarılı bir atış gerçekleştirdi.

Fortune 500 dijital zirvesi

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dijital çağa uyum sürecinde teknoloji, AR-GE ve inovasyona odaklandıklarını söyledi.

Rektör Özaydın TEKNOFEST'te finale kalan projeleri inceledi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, TEKNOFEST 2021'de finale kalan takımlarla GAÜN Seyirtepe Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde düzenlenen kahvaltı organizasyonunda buluştu. Kahvaltı sonrasında, GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlığı yanındaki alanda sergilenen 22 finalist takımın projelerini inceleyen Prof. Dr. Özaydın, 'Takım ruhuyla çalışıyoruz. Bu birlikteliği devam ettirdiğimiz sürece Gaziantep Üniversitesi özelinde Gaziantep şehri TEKNOFEST'te beklenen başarıyı yakalayacak' dedi.

Başkan Han'dan yeni adli yıl açılış mesajı

Malatya Baro Başkanı Enver Han, yeni adli yıl açılışı dolayısıyla mesaj yayınlayarak, sorunlarının çözülmesini beklediklerini söyledi.

Fadıloğlu, İHA'ları inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bilim Şehitkamil'de eğitim gören liseli öğrencilerin oluşturduğu MENAD Takımı ile üniversite öğrencilerinin oluşturduğu ORET Takımı tarafından sabit kanat ve döner kanat kategorilerinde yarıştırılmak için ürettikleri insansız hava araçlarını inceledi.

Zerzevan Kalesi 2021 Uluslararası gözlem etkinliğine hazır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 2-4 Eylül'de Zerzavan Kalesi'nde yapılacak olan '2021 Uluslararası Gözlem Etkinliği' için hazırlıklarını tamamladı.

Türk oyun geliştiricileri milyonlarca dolarlık görüşmelere hazırlanıyor

2021'in ilk yarısında 300 milyon dolara yakın yatırım almayı başaran Türk oyun geliştiricileri, şimdi de gözünü 'Mobidictum Business Network #2' isimli etkinliğe çevirdi.

Elazığ İl Özel İdaresi'nden Drone ve Roket Takımına tam destek

Elazığ İl Özel İdaresi, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde faaliyet gösteren Drone ve Roket Takımına destek verdi.

ADYÜ'nün elektrikli aracı 'Cendere' görücüye çıkıyor

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ), TÜBİTAK tarafından Intercity İstanbul Park Yarış Pisti'nde düzenlenmesi planlanan 'Efficiency Challenge Electric Vehicle' yarışlarına, elektrikli yarış arabası 'Cendere' ile katılacak.

Yenişehir Belediyesi projelerini sergiledi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisinde yerini alarak ilçede gençlere yönelik geliştirilen projelerini sergiledi.

Teknofest'te Malatya TSO sponsorluğu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '2020 Teknofest'te birinci olan Malatya Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri 2021 Teknofest'te Ebabil ve Aktolgalı ekibiyle iki dalda finalde yarışacak dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin elektrik ihtiyacını güneşten sağlayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, temiz enerji çalışmaları kapsamında bünyesinde bulundurduğu Engelsiz Yaşam Merkezi'nin çatısına kurduğu güneş enerjisi panelleriyle, binanın enerji ihtiyacını karşılayacak.

Büyükşehir'den yapay zeka Konulu konferans

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından teknolojik gelişmeleri halka duyurmak ve modern dünyanın gün yüzüne çıkardığı yeniliklerden halkı haberdar etmek amacıyla 'Yapay Zeka Teknolojileri' konulu konferans düzenlendi.

Tarihi yapıları yüzlerce yıl ayakta tutabilecek harç geliştirirdiler

Malatya'da Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Murat Maraş, gerçekleştirdiği çalışmayla, restorasyonlarda kullanılan tamir harçlarından 20 kat daha dayanıklı çimentosuz tamir harcı üretti. Bilim adamı tarafından geliştirilen harç ile tarihi yapılar yüzlerce yıl ayakta kalabilecek.

Türk mühendisler Amerika ve Japonya'ya akıllı saat ihraç ediyor

Gaziantep'te iki mühendisin ürettiği Watch X adlı akıllı saatlere başta Japonya ve Amerika olmak üzere 45 ülkeden talep yağıyor.

TEKNOFEST'e en çok başvuru GAÜN'den

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenen, Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 640 öğrenci katılım sağlayarak damga vurdu.

Toplam 310 haber.