Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Mikail Emre Çalışkan: 'Gelecek onu tasarlayanlara aittir.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, girişimciler ve yapay zeka uzmanlarının da davet edildiği Forum Metaverse etkinliğinde, dijital dünyanın geleceği konuşuldu. Bixos'un kurucu Ceo'su Mikail Emre Çalışkan yaptığı değerlendirmede, 'Gelecek onu tasarlayanlara aittir'' dedi.

Teknofest'e hazırlanan ekiplerden Rektör Özaydın'a ziyaret

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) Teknofest'e hazırlanan ekipler, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın'ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HKÜ'de 'yapay zekanın yan etkileri anlatıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) iş birliği ile düzenlenen 'Ayrımcılık Yasağı Bağlamında Yapay Zeka Kullanımın Etkileri Uluslararası Sempozyumu' yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Deney hayvanı kullanım kursu tamamlandı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından, SANKO Üniversitesinin katkılarıyla 'VI. Bilimsel Araştırmalarda Deney Hayvanı Kullanım Kursu Sertifika Eğitimi Programı' düzenlendi.

Deney hayvanları kullanım sertifikası eğitim programı

Gaziantep Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından SANKO Üniversitesi'nin katkılarıyla 'VI. Bilimsel Araştırmalarda Deney Hayvanı Kullanım Kursu Sertifika Eğitimi Programı' düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi e-imar başvuru sistemini vatandaşların hizmetine sundu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi İmar İşler Müdürlüğü, vatandaşların imar işlemlerini internet üzerinden daha hızlı ve daha pratik yapmasına destek olmak amacıyla e-imar başvuru sistemini hizmete sundu.

Öğrencilerin projeleri görücüye çıktı

Malatya'da 16.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması bölge sergisi törenle açıldı.

Radikalajans yayın hayatına başladı

Türkiye'de her geçen gün gelişen internet haberciliğine Radikalajans.com adlı haber sitesi de katılarak yayın hayatına başladı.

Geleceğe yön verecek yazılımcılar Gaziantep'te buluştu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) tarafından kurulan ve kısa sürede diğer üniversiteler ile organize sanayi bölgelerine ilham olarak bir model olmayı başaran OSB TEKNOKENT tarafından düzenlenen 'Yazılım Buluşmaları' etkinliklerinin birincisi, Gaziantep Şehitkmil Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Öğrenciler projelerini bilim fuarında sergiledi

Malatya Şehit Ekrem Toktamış Anadolu Lisesi'nde ilk defa Bilim Fuarları sergisi düzenlendi. Şehit Ekrem Toktamış Anadolu Lisesi'nde iki gün açık kalan Bilim Fuarları sergisinde 19 proje yer aldı.

Malatya ile Muş arasında teknoloji işbirliği

Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent Malatya Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Muş Alparslan Üniversitesi TTO arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Malatya TTO, Muş Alparslan Üniversitesi TTO'ya üniversite sanayi iş birliği, fikri sınai mülkiyet hakları, girişimcilik, eğitim organizasyonları gibi birçok alanda mentörlük desteği verecek.

Proje yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Malatya'da lise öğrencileri araştırma projeleri bölge yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Teknokent ve teknoparklar yeni süreçleri üretecek

Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, verdiği konferansta, teknokent ve teknoparkların önemini anlatarak, 'Teknokent ve teknoparklar yeni ürünler, yeni teknolojiler, yeni yazılım ve yeni süreçleri üretmeyi amaçlar' dedi.

Yeni mobil uygulama ile mezarlıklar kolayca bulunuyor: 45 bin mezarlık fotoğraflandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan web uygulaması ve mobil uygulama ile vefat eden vatandaşların mezarları kolayca bulunabiliyor.

Öğrencilerin 102 projesi yarıştı

Malatya'da 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması ve Sergisi sona erdi.

Bilgisayar programcısı Keleş, mesleğin inceliklerini anlattı

Bilgisayar programcısı Selçuk Keleş, teknoloji çağının yaşandığı son dönemlerde bilgisayar programcılığının gözde meslekler haline geldiğini söyledi.

Öğrencilerin bilimsel projeleri sergilendi

Malatya'da, öğrencilerin yaptıkları bilimsel çalışmaların yer aldığı bölge sergisi törenle açıldı. 9 il'den 102 proje bölge sergisinde yer aldı.

Türkiye'nin yerli ve milli motorlu jenaratörü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Antalya'da düzenlenen 16. Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı'nda (KOMATEK) Starkgen Jeneratör Şirketi standını ziyaret etti.

Üniversite öğrencisi doğada çözünerek bitkiye dönüşen plastik üretti

Annesinin sürekli ıspanak yemesinden ilham alan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Emir Belli, ıspanak atıklarından plastik kaşık ve kapak üretti. Doğaya atıldığında 2 hafta içerisinde çözünen bu plastikler, aynı zamanda içerisine yerleştirilen tohumlar sayesinde tekrar yeşererek bitkiye dönüşüyor.

Toplam 310 haber.