Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Elazığ Belediyesi'ne TEKNOFEST'ten 2 ödül

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, TEKNOFEST'te 2 ödül aldı.

Başkan Sadıkoğlu'ndan TEKNOFEST kutlaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TEKNOFEST 2021'de 'İnsanlık Yararına Teknoloji Sağlık ve İlk Yardım' kategorisinde 'Akıllı Eczane Sistemi' projesiyle katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın TOBB proje okulu Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Türkiye birincisi olmasını memnunlukla karşıladıklarını bildirdi.

TEKNOFEST 2021'e GKV Damgası

TEKNOFEST 2021'e 'Fıstıktan Maskeye projesiyle katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Biyomedikal Takımı lise fikir seviyesinde Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Elazığ takımından Teknofest'te önemli başarı: Yüksek irtifa kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde ettiler

Tasarladıkları roket ile Teknofest'e katılan Elazığ ekibi Gökruh-Troket takımı, yüksek irtifa kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

TEKNOFEST'e Malatya damgası

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne Malatya'da katılan öğrenciler dereceyle döndü.

Elazığ Gençlik Merkezi TEKNOFEST'te finalde

Elazığ Gençlik Merkezi 5 projesi ile TEKNOFEST'te finale kaldı.

Battalgazi'nin torunları, TEKNOFEST'e hayran kaldı

TEKNOFEST gezi turu taleplerini Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e ileten ve bu talepleri geri çevrilmeyen Battalgazi'nin torunları, Türkiye'nin ayakları yere basmayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline hayran kaldı.

Yangın söndürme bombası için İsviçre, Japonya, Suudi Arabistan ve Kanada'dan gelen teklifleri reddetti

Malatya'da bilim insanları tarafından geliştirilen ve bir çok ülkeden dev şirketin dikkatini çeken yangın söndürme bombasının üretimi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi (TUSAŞ) ile prensipte anlaşıldı. Gerekli anlaşma ve sözleşmelerin yapılmasının ardından üretimi yapılacak olan yangın söndürme bombasının Türkiye'ye ciddi bir döviz getirmesi bekleniyor.

Yeşilyurt Belediyesi'nin destekleriyle TEKNOFEST 2021'e katılan 3 okul takımı finale kaldı

Gençlerin daha fazla bilimle ve teknolojiyle buluşması adına imkanlarını seferber eden Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle dünyanın en büyük teknoloji festivali olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Yarışmalarına katılan gençler, geleceğin teknolojik ve bilimsel aletlerin üretilmesi noktasında gösterdikleri gayret ve çaba neticesinde katıldıkları yarışmalarda elde ettikleri başarılarla Malatya'nın gururu olmaya devam ediyorlar.

Başkan Şerifoğulları'nın destek verdiği öğrenciler finalde

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor Projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te finale kaldı.

TÜBİTAK Başkanı Mandal'dan 'Balaban' paylaşımı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, teknofeste 2 projesi ile katılan lise öğrencisi Feridun Balan ile bir araya gelerek, çektildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

'Akıllı Tünel Aydınlatması Projesi' ile Teknofest'te iddialı

Malatya'dan Teknofest finallerine katılan Akıllı Tünel Aydınlatması Projesi başarılı projeler arasına girmek için iddialı.

Zorbalığa Karşı Olalım Projesi yeniden start verildi

Covid-19 dolayısıyla yaklaşık 2 yıldır ertelenen, Siber Zorbalığa karşı gençlere yönelik ne tür eğitimler ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilebileceği tartışılarak yeni metotlar geliştiren Bullying projesi olarak bilinen 'Zorbalığa Karşı Olalım Projesi' için yeniden start verildi.

Teknofest 2021'de çevreci projeler yarışıyor

Teknofest'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünü üstlendiği 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'na başvuran 2 bin 462 projeden 85'i finalde yarışıyor.

Elazığ'da akıllı ulaşım dönemi başladı

Elazığ'da, Kioks cihazları, akıllı duraklar ve akıllı ulaşım sihirbazı ile yolculara kolaylık kazandırıldı.

Artırılmış gerçeklik GoArt Metaverse uygulaması Teknofest'te sergilenecek

Türkiye'nin önde gelen yazılım firmalarından Roof Stacks'ın artırılmış gerçeklik GoArt Metaverse uygulaması Teknofest'te sergilenecek.

Malatya Park AVM'de Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik söyleşisi

Malatya Park AVM'de 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası ile ilgili 'Sürdürülebilir Ulaşım, Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik söyleşisi düzenlendi.

Diyarbakır'ın enerjisi EKAY'la yükseliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kentin 50 yıllık katı atık sorununu çözdüğü Entegre Katı Atık Yönetiminde (EKAY) 94 günde 799,277 megawatt elektrik üretildi.

IDAP 2021 Konferansı Malatya'da yapıldı

Uluslararası Yapay Zeka ve Veri İşleme Konferansı, İnönü Üniversitesi Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi işbirliği ile online olarak gerçekleştirildi.

Toplam 310 haber.