Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

'Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri' paneli düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen 'Elektrikli ve Hibrit Araç Teknolojileri' panelin de temiz enerjinin önemi masaya yatırıldı.

Lise öğrencilerinden proje başarısı

53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finali'nde, 'Kimya' dalında iki ikincilik, 'Psikoloji' dalında bir üçüncülük derecesi kazanarak önemli bir başarıya imza atan SANKO Okulları öğrencileri, düzenlenen basın toplantısıyla projelerini tanıttı.

Ulusal ve yerel girişimciler 'Girişimcilik Zirvesinde' buluştu

Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi tarafından düzenlenen 'Diyarbakır Girişimcilik Zirvesi' etkinliğinde yeni nesil girişimcilik ve yatırım fırsatları tartışılıyor.

Başkan Güder, oda başkanlarına dijital ruhsat sistemini tanıttı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, dijitalleşmeye yönelik atılımlarını sürdüren Battalgazi Belediyesi'nin iş yerlerinin denetim ve ruhsatlandırma sürecini kayıt altına almak amacıyla hayata geçirdiği 'Dijital Ruhsat Denetim Sistemi'ni düzenlenen toplantı ile esnaf oda başkanlarına tanıttı. Esnaf oda başkanları, Battalgazi Belediyesi'nin takdire şayan bir çalışmaya imza attığını belirtti.

Türk profesörden önemli çalışma: Işık dalga boyu analizörü cihazı üretti

Fırat Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından Türkiye'de ilk defa ışık dalga boyu analizörü (Monokromatör) cihazı üretildi.

Enerjide yapay zekanın rolü Çalıştayı başladı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Enerji Çalışma Grubu organizasyonu ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Enerjide Yapay Zeknın Rolü Çalıştayı ve Paneli' HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Arguvan'da robotik kodlama ve yazılım şenliği

Malatya'nın Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca robotik kodlama ve yazılım alanında öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı eserlerin sergilendiği şenlik düzenlendi.

Gaziantep akıllı şehir alt yapısıyla kentin her noktasını takip edecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore Arazi, Altyapı Ulaştırma Bakanlığı (MOLIT) 'K-City Network, Global Akıllı Şehirler İş birliği Programı' çerçevesinde aldığı hibe desteğiyle, belediyeye bağlı Akıllı Şehirler Veri Koordinasyon Merkezi'nin gücünü artırdı.

HKÜ, TEKNOFEST Azerbaycan'a katıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 'Bir Millet, İki Devlet, Tek Festival' parolasıyla bu yıl yurt dışında ilk defa Azerbaycan'da düzenlenen ve Türkiye'den 19 üniversitenin katıldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te stant açarak yerini aldı.

Surnet dolandırıcılara karşı uyardı

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına ilişkin açıklama yapan Surnet, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Polislerden öğrencilere internet eğitimi

Güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında siber farkındalık oluşturmak amacıyla polis tarafından SİBERAY eğitimleri devam ediyor. Her yaş grubundan bireyleri bilinçlendirmek amacıyla Malatya'nın Darende ilçesinde polis tarafından sağlık personeli ve öğrencilere güvenli internet eğitimi verildi.

Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra NASA uzay sergisine yoğun ilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'uzaya bir Türkü göndereceğiz' açıklamalarının ardından Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi'nde açılan NASA uzay sergisi ziyaretçi akınına uğruyor.

Kahta Bilsem'de Resfebe Şenliği

Adıyaman'ın Kahta Bilim ve Sanat Merkezi (Kahta Bilsem) tarafından düzenlenen Resfebe Şenliği büyük ilgi gördü.

Battalgazi'de dijital dönem

Dijitalleşmeye yönelik atılımlarını aralıksız sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, yetki ve sorumluluk alanında bulunan işyerlerinde hayata geçirdiği sistem ile ilçede dijital bir dönemin startını verdi.

Şahinbeyli öğrencilerin projeleri yarıştı.

Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Deneyap Atölyelerinin Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Proje yarışması düzenledi.

'Fırat Yazılım ve Teknoloji Proje Pazarı' etkinliği yoğun ilgi gördü

Fırat Üniversitesinde düzenlenen '6. Fırat Yazılım Teknoloji Proje Pazarı Ödüllü Yarışma' etkinliği yoğun ilgi gördü.

Elazığ Belediyesinden çevre dostu uygulama

Elazığ Belediyesi, yazıcı ve fotokopi makinelerinin ömrünü tamamlamış toner ve kartuşları, belediye ekipleri tarafından gerekli bakım ve onarımdan geçirildikten sonra kullanılmak üzere tekrar okullara teslim ediyor.

Minikler elektronik programlama için yarıştı

Şehitkamil Belediyesine bağlı Bilim Şehitkamil tarafından düzenlenen Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Proje Yarışmasında 30 takım kıyasıya mücadele etti.

Sosyal medya bağımlılığına dikkat

Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı işbirliğinde hazırlanan, 'Gençlik ve Sosyal Medya etkinliğinde konuşan GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Tanrıkulu, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisine bahsederek, sosyal medya bağımlılığına dikkat çekti.

Toplam 309 haber.