Etkili İletişim

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 11 Eylül 2021 23:00

Kendini doğru ifade edebilme yetisi yaşamda karşımıza çıkan tüm sorunların temelinde yatmaktadır. Kavgaların, acıların, anlayışsızlığın, yargıların temelinde iletişim eksikliği vardır. Bir ay gibi kısa bir sürede, hafta da iki gün, kırk beş dakikanızı ayırarak önce kendiniz ile kurduğunuz iletişimde sonra çevre ile kurulan iletişimde büyük bir farkındalık yaratabilirsiniz.

İkili ilişkilerde de baş rolde etkili iletişim kendini gösterir. İletişim olmadan yaşanan yüzeysel bir ilişki bireyi statikleştirirken, samimiyet dolu bir iletişim ise dinamikleştirir. Yüzeysel bir ilişki durgun bir göle benzetilebilir samimiyet dolu bir iletişim ise daima akan bir nehir gibidir. Yüzeysel ilişki bireyi bir çöle iletişim dolu bir ilişki ise bir okyanusa dönüştürür. Samimiyet dolu bir iletişim her iki kişiyi de besler ve güçlü kılar. Samimiyet dolu bir iletişim bireyi, olgunlaşmaya ve karşılık beklemeden sevmeye götürür.

Değişim çalışmalarında ilerledikçe çevrenizle yüzeysel bir ilişki kurmak yerine samimi iletişim kuracaksınız. Gerçek samimiyetin sağladığı sessizliğin içinde kendinizi yeniden keşfe çıkacaksınız. Bu yolda ilerleyince en etkili iletişimin sessizlik olduğunu kavrayacaksınız. Samimiyetin ve sessizliğin sağladığı iletişim sizi spiritüelliğin zirvesine taşıyacak. Dünya Değişim Akademisinde üç yüzü aşkın değişim çalışmalarından biri olan ‘Etkili İletişim Değişim Programı' ile önce kendinizle iletişime geçecek daha sonra bu anlayıştan yola çıkarak çevreniz ile etkili bir iletişim içinde olabileceksiniz.

Doğal, akıcı, paylaşıma ve samimiyete dayalı iletişim her zaman pozitif sonuçlar doğuracaktır. Değişim için harekete geçme zamanı geldiyse beklemenin bir anlamı yoktur. Değişim uzmanları eşliğinde pratik ve teorik çalışmalar şeklinde uygulanan programın bitiminde kendinizdeki değişimin birebir şahidi olacaksınız.

www.dunyadegisimakademisi.com

SON 5 YAZISI

Kıskançlığı Aşma

24 Temmuz 2023 16:47

OKU

Öfkeyi Dönüştürmek

19 Nisan 2023 21:40

OKU

Korkular

19 Ocak 2023 16:27

OKU

Olgun Olma Değişim Sanatı

16 Aralık 2022 16:50

OKU

Yolda Olmak

19 Kasım 2022 14:30

OKU