Politika

Politika haberlerini listeleyin, politika gündemini yakından takip edin.

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Cumhur İttifakı’na yönelttikleri tehditlere baktığımızda katıksız bir faşizmin izlerini görüyoruz”

Kağıthane Meydanı'nın açılışına canlı bağlantıyla katılan cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ağızlarını her açtıklarında demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten bahsedenlerin AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na yönelttikleri tehditlere baktığımızda katıksız bir faşizmin izlerini görüyoruz' dedi.

MHP'den HDP'ye imza tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Türkiye'ye yaptırım uygulayan ABD'ye tepki için herkes imza atarken, HDP'nin imza atmamasına tepki göstererek, 'HDP kapatılsın' dedi.

Vakıflar Müdürlüğüne ait işyerlerinde zam yapılmayacak

MALATYA (İHA) – MHP'li Mehmet Fendoğlu'nun mecliste gündeme getirdiği Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait işyerlerine zam yapıldığı konusu üzerine söz alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, faaliyetleri durdurulan veya kısıtlanan vakıf kiracıları için kira artışı yapılmadığını söyledi.

Fendoğlu'ndan Türk Dili'nin önemine vurgu

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, '2020 yılının UNESCO tarafından Tonyukuk Yılı olarak ilanı Türklerin en eski yazılı belgelerinden biri olan Tonyukuk Yazıtı'nın değerini göstermesi bakımından önemli olduğunu belirterek, Türk dilinin en eski çağlardan günümüze kadar ne kadar önemli ve meşakkatli yollardan geçtiğini göstermesi bakımından da kuşkusuz önemli ve değerlidir' dedi.

Malatya'da 46 kişi MHP'ye geçti

Genç Parti Malatya İl Başkanı Nazif Gönültaş ile birlikte 46 kişi partilerinden istifa ederek MHP'ye katıldı. Yeni katılan üyelerin rozetlerini MHP İl Başkanı Mesut Samanlı taktı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: “Türkmenistan ile ilişkilerimiz her alanda yüksek seviyede”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkmenistan Cumhuriyeti'nin daimi tarafsızlığının 25'inci yıl dönümü etkinliğinde, 'Türkmenistan ile ilişkilerimiz her alanda yüksek seviyede' dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Aksakal’ı ağırladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı pandemi süreci ve Türkiye gündemindeki konuları istişare etmek üzere makamında ağırladı. Destici, 'Biz BBP olarak hem kurulduğumuz günden bu yana hem de idam cezası kaldırıldığı günden bu yana idam cezasından belirli suçlarla ilgili açık taraf olan, keskin taraf olan bir siyasi partiyiz' dedi.

Veli Ağbaba İktidar Yedi Başlı Ejderhaya Küçük Esnafı Yedirtiyor!

Veli Ağbaba İktidar Yedi Başlı Ejderhaya Küçük Esnafı Yedirtiyor!

Yıldırım Kul Hakkından Korkmuyorsanız Allah'tan Korkun

Yıldırım Kul Hakkından Korkmuyorsanız Allah'tan Korkun

AK Parti 'de 2021 hedefi daha fazla performans

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 2021 yılında hedef, daha fazla performans göstererek, vatandaşa ulaşmada daha fazla çaba sarf etmek olarak belirlendi.

TBMM’de ‘faşist’ tartışması

TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında 'faşist' tartışması yaşandı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Gündemi Değerlendirdi

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Gündemi Değerlendirdi

Milletvekili Çakır Malatya’mıza 285 Milyon Tl’lik Sağlık Yatırımı

Milletvekili Çakır Malatya’mıza 285 Milyon Tl’lik Sağlık Yatırımı

Yeniden Refah Partisinden İdlib'deki İhtiyaç Sahiplerine Un

Yeniden Refah Partisinden İdlib'deki İhtiyaç Sahiplerine Un

Fatih Erbakan İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasını istedi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, ABD'nin yaptırım kararına karşı İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Büyükelçisini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esnafa müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ülkemizde basit usule tabi 806 bin 871 vatandaşımız ile kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime üç ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. Bir diğer destek kalemi olan kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarına göre belirledik. Bu şartları taşıyan ve işyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyük şehirlerde aylık 750 lira, diğer şehirlerde ise 500 lira kira desteği yapacağız' dedi.

Bakan Akar birlik komutanlarından video konferans yöntemi ile bilgi aldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son dönemde Yunanistan tarafından ilan edilen NAVTEX'lere ilişkin, Bu konu da komşumuz tarafından son derece istismar edilmekte. 3 ayda onlarca NAVTEX ilan edilmiş, bunlardan sadece ikisi kullanılmış diğerleri kullanılmamış. Bu tacizden başka bir şey değil. İyi komşuluk ilişkilerine son derece aykırı bir şey dedi.

Başkan Şentop’a Moldovalı soydaş Büyükelçiden ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Moldova Büyükelçisi Dmitri Croitor ile makamında görüştü. Şentop, 'FETÖ ile iltisaklı okullarda görevli olan 7 kişinin 6 Eylül 2018 tarihinde ülkemize iadesi konusundaki desteğinizden memnuniyet duyduk' dedi.