Depremzede Vatandaş Yarım Kalan Evini Bitirmek İçin Destek Bekliyor

Malatya'da depremzede vatandaş, kendi imkanları ile yaptığı evin tamamlanması için hayırseverlerden destek bekliyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde yaşayan Bülent Efe’nin evi 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Baba mirası olan ev yıkılınca konteynerde kalan Efe ve 6 çocuğu daha sonra mahallede vatandaşların desteği ile ev yapmaya başladı. Evin temelini ve duvarlarını yardımlar sayesinde yükselten Bülent Efe, şimdi geri kalan yapımın da tamamlanması için hayırseverlerden destek bekliyor.
Yıkılan evlerinin miras malı olduğu için çoklu ortaklık hak sahipliği olması nedeniyle zorda kaldığını belirten Efe, konteynerde kalabalık aile olarak yaşamakta zorluk çektiklerini söyledi. Hayırseverlerin desteği ile ev yapımına başladığını anlatan Efe, TYP ile şuanda geçici olarak çalıştığını ve bu nedenle de başladığı evi bitirecek maddi gücünün olmadığını söyledi. 
Hayırseverlere seslenen Efe, “Deprem sonrası konteynere yerleştik. Ancak kalabalık olduğumuz için konteyner da yaşamak bir hayli zor oldu. Sağolsun hayırseverler sayesinde burada eve başladık, ama şimdi bitirilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Sıcak bir yuvamız olması için buradan hayırseverlere sesleniyoruz. Yardım ederlerse İnşallah bizim de çocuklarımızla kalabileceğimiz bir evimiz olacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN