Aksa Enerjimiz Yarınlara Projesi'nin Bir Sonraki Durağı Rize Ve Trabzon

Aksa Grup Şirketleri'nin ilköğretim öğrencilerine enerji konusunda farkındalık yaratmak için başlattığı 'Enerjimiz Yarınlara' Projesi, 6. yılında tüm enerjisiyle devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Nisan ayında Antalya ile başlayan ve sonrasında Aksa Elektrik'in faaliyet gösterdiği Fırat EDAŞ bölgesindeki Malatya ve Elazığ ile devam eden proje, 22 Mayıs’ta Rize’de ve 23 Mayıs’ta Trabzon’daki öğrencilerle buluşacak. Bugüne kadar 2.000’den fazla çocuğa ulaşan projenin bu yılki etabında, yaklaşık 1.000 öğrenciye enerji konusunda kapsamlı eğitim verilecek.  

Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından gönüllülük prensibiyle yürütülen “Enerjimiz Yarınlara” toplumsal sorumluluk projesi, altıncı yılında ilköğretim öğrencilerini enerji hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Nisan ayında Antalya ile başlayan ve sonrasında Aksa Elektrik'in faaliyet gösterdiği Fırat EDAŞ bölgesindeki Malatya ve Elazığ ile devam eden proje, 22 Mayıs’ta Rize’de ve 23 Mayıs’ta Trabzon’daki öğrencilerle buluşacak. Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından 6 yıldır sürdürülen ve bugüne kadar 2.000’den fazla çocuğa ulaşan projenin bu yılki etabında yaklaşık 1.000 öğrenciye enerji konusunda kapsamlı eğitim verilecek.  

Öğrenciler enerji üretiminden çevre bilincine kadar geniş kapsamlı eğitimler alıyor
Proje kapsamında şirket çalışanlarından oluşan gönüllü ekipler tarafından 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine enerji eğitimi verilirken, bu eğitimlerde enerji kaynakları, tasarruf yöntemleri, enerji verimliliği ve enerji okuryazarlığı gibi enerjiye dair merak edilen her konu, eğlenceli anlatımlarla öğrencilere aktarılıyor. 

Projede aynı zamanda kullanılan enerjinin üretimi, kullanımı ve bunun değerini kapsamlı bir şekilde aktarma fırsatı bulunurken, konular doğal gazın kullanım alanlarından jeneratörün çalışma prensibine, elektrik tarihinden bilinçli elektrik kullanımına, enerji üretiminden çevre bilinci ve sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede işleniyor. Tüm bunların yanı sıra ilköğretim öğrencileri, Aksa markasına özel olarak hazırlanan hem eğitici hem de eğlendirici matematik oyunlarıyla keyifli bir gün geçiriyor. Etkinlik sonunda öğrencilere; projeye özel olarak hazırlanan Enerji Ansiklopedisi, çeşitli kırtasiye gereçleri ve sırt çantası hediye ediliyor. “Enerjimiz Yarınlara” Projesi Türkiye’nin dört bir yanındaki ilçe ve köylerdeki ilköğretim okullarında enerji eğitimleri verilmeye devam edecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN