Ağbaba, Typ'nin Uzatılmasını İstedi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmada deprem bölgesinde süresi dolan TYP projelerinin uzatılmasını istedi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmada deprem bölgesinde süresi dolan TYP projelerinin uzatılmasını istedi.
Ağbaba meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada "Malatya’da TYP kapsamında çalışan 2 bin 500 kişinin 9 aylık süresi bugün sona eriyor. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik il müdürlüğünde, AFAD’ta ve kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personeli işsiz kalıyor. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerin ise Haziran ayı sonunda işlerine son verilecek “dedi.

İŞİN YÜRÜTÜMÜ CİDDİ ŞEKİLDE AKSAYACAK
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmasının devamında "Malatya’nın da aralarında olduğu deprem bölgesinde, konteynerlerde güvenlik ve temizlik personelleri,    AFAD’ta büro personelleri ile kamu kurumlarında çeşitli işlerde çalışan personeller deprem bölgesi gibi iş bulmanın çok zor olduğu yerlerde işsiz kalacak. Hem binlerce kişinin asgari ücretle geçimleri sona erecek hem de işin yürütümü çok ciddi şekilde aksayacak." ifadelerini kullandı.

AĞBABA, YENİ MAĞDURİYET YARATILMAMALI
“Konteyner kentlerin temizliği, güvenliği kimler tarafından sağlanacak, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği AFAD’ta, Çevre Şehircilik müdürlüğünde biriken işler nasıl azaltılacak? Geçtiğimiz hafta da dile getirdim ancak bir adım atılmadı. Bir kez daha söylüyoruz, özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN