Tulpars Arama Kurtarma Derneği İftar Programı Düzenledi.

6 Şubat Depremlerinde bölgedeki kurtarma çalışmalarındaki başarıları ile adından söz ettiren Tulpars Arama Kurtarma Derneği İftar Programı Düzenledi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

6 Şubat Depremlerinde bölgedeki kurtarma çalışmalarındaki başarıları ile adından söz ettiren Tulpars Arama Kurtarma Derneği İftar Programı Düzenledi.
Tulpars Arama Kurtarma Derneği iftar programı düzenledi. 6 Şubat Afetlerinde kurtardığı hayatlar ve afet sonrasındaki sosyal yardım çalışmaları ile gündeme gelen Tulpars Arama Kurtarma’nın düzenlediği iftara çok sayıda davetli katıldı. Geceye Afetlere Hazırlık ve Müdahale Federasyonu Başkanı Ercan Soylu, Turkuaz Arama Kurtarma, Anka Arama Kurtarma, Karkut Arama Kurtarma, Dake Arama Kurtarma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Afad Gönüllüleri, İstanbul İtfaiyesi gibi birçok sivil toplum kuruluşu ve kurumdan yönetici ve temsilciler katıldı. Gece söz alan Tulpars Başkanı Ziya Gökalp; 5 yıldır geleneksel olarak yaptığımız iftarımızın bu yılda gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tulpars ailesi olarak ülkemiz için var gücümüzle çalışmaya çabalamaya devam edeceğiz. Son 2 ayda ulusal 4 program gerçekleştirdik. 6 Şubat afetlerini andık 8 Mart dünya kadınlar gününde hayat kurtaran kadınlarımızı onore ettik. Afet bölgesinde destek çalışmalarımız devam ediyor. 4 Ana okulu açtık. Binlerce çocuğumuza kırtasiye, çanta, defter, giyim ve yardım malzemesi ulaştırdık. Bu gurur tüm Tulpars Ailesinindir. Tüm yönetimi ve ekibimi kutluyorum. 6 Şubat afetleri sonrasında ülkemizdeki kriz durumlarındaki süreci çok etkili yönetmek ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonu arttırmak adına AFEDEF’in temellerini attık. 30 ‘u aşkın sivil toplum kuruluşu ile yola devam ediyoruz. Herkes arama kurtarmacı olmak zorunda bu artık kaçınılmaz. Web sitemiz yada sosyal medya sayfalarımız üzerinden bize ulaşın. Sizde ailemize katılın. Afetsiz ama afete hazır yaşamayı öğrenmeliyiz, dedi. Gece de Afetlere Hazırlık ve Müdahale Federasyonu Başkan Ercan Soylu’ da söz alarak. AFEDEF ülkemizin afetler alanındaki en büyük sivil toplum yapılanmasıdır. 81 ‘ilin hepsinde temsilciliklerimizi oluşturmaya başladık. Çok yakın bir tarihte duyuracağımız çok büyük bir çalışma ile karşınızda olacağız. Amacımız gayemiz olası afetlere karşı insanımızı hazırlamak afet durumlarında da en kısa sürede en çok hayatı kurtarmak. Tüm STK’lara sesleniyorum. Gelin herkesin eşit olduğu ortak dil ortak akıl ile yol alacağımız AFEDEF ailesine sizlerde katılın. Hep birlikte insanımız için mücadele verelim, dedi. 
Program sonunda gelen konuklar için hazırlanan ayrı bölümde kamp ateşleri yakıldı tatlı ve çay ikramı gerçekleştirilerek arama kurtarma ekipleri içinde bir etkileşim ve motivasyon bölümü oluşturuldu. Şarkılar söylendi, dualar okundu. Kaybedilen hayatlar bir kez daha anıldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN