İdlip şehitleri için yürüyüş ve konvoy düzenlendi

Malatya'da, Suriye'nin İdlip şehrinde şehit düşen askerler için konvoy oluşturulup, yürüyüş düzenlendi

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya’da, Suriye'nin İdlip şehrinde şehit düşen askerler için konvoy oluşturuldu,15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel merkezi ve Malatya İl başkanlığı ile beraber Malatya Büyükşehir belediyesi önünden başlayan konvoy öncesinde 15 Temmuz milli irade ocakları genel Başkanı Bilal ULUDAĞ’ın basın açıklaması ile başladı.

Başkan ULUDAĞ bizim Suriye’de ne işimiz var diyenler 986 şehidimiz ve yüzlerce sivil vatandaşımızın hayatlarını kaybettiklerini unutmuş olacaklar.İdlip meselesini sadece 27 Şubat tarihi ile bakmak bizleri yanlış sonuçlara itecektir,İdlip Suriye’deki bütün pisliklerin sıkıştığı ve patlamaya hazır bir yerdir idlip sınırlarımızın yanında terör devleti kurmak istemektir,idlip Ak denizdir,idlip Ortadoğudur,İdlip kısacası çok yönlü bir yerdir tabikide canlarımızdan bir parçayı fani dünyadan edebi hayata uğurlamak bizi derinden üzüyor.Şehitlerimiz karşısında içi yanmayanın içi yansın,Şehitlerimize sesleniyoruz kurşun orucu bozmaz yiğidim,sen rabbim katında iftara davetlisin şehadetin ve orucun mübarek olsun.dedi

27 Şubat’ta İdlip’te hain saldırı sonucu şehit düşen şehitlerimiz rahmetle anıyoruz,yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyoruz, Ordu cephede ise tartışmalar biter dua ve destek başlar bizlerde ordumuzun yanında yer aldığımızı göstermek için bugün buradayız.Özellikle sosyal medyada yapılan bilgi kirliliğini halkımızın itibar göstermemesini rica ediyoruz.

Yaklaşık 150 araçlık bir grupla Malatya 2. Ordu Önünde, İstiklal Marşı okuyup, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu. İdlip şehitleri için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçen grup, Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Bayrağa uzanan eller kırılsın sloganları attı. Otomobilleri Türk bayraklarıyla süsleyen gruba, vatandaşlarda alkışlarla destek verdi. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN