Halkın Başkanı Osman Güder Gönül Belediyeciliğin Lideri

Göreve Geldikten sonra A Takımıyla vakit kaybetmeden Hizmet Kalitesini en üst seviyeye çıkartarak önemli projeleri hayata geçirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder bölgesinde Battalgazi Belediyesinin çalışmalarının karşılığını vatandaş memnuniyetiyle almaya devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Göreve Geldikten sonra A Takımıyla vakit kaybetmeden Hizmet Kalitesini en üst seviyeye çıkartarak önemli projeleri hayata geçirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder bölgesinde Battalgazi Belediyesinin çalışmalarının karşılığını vatandaş memnuniyetiyle almaya devam ediyor.

Tarihi dip derinliği ve doğal güzellikleriyle bölgede göz dolduran Battalgazi Belediyesi Eskimalatya’da bulunan tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasının ardından Malatya’ya il dışından gelenlerin uğrak yeri durumunda. Yıl içinde gerek kendi imkanları gerekse turlarla Malatya’ya gelen misafirlerin mutlaka gidip ziyaret ettiği Ulu Cami, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Poyraz Konağı gibi tarihi eserlerin ev sahipliğini yapan Battalgazi Belediyesi, son günlerde hedefine aldığı Hidropark projesi ile Baraj gölüne nazır bir mesire alanını da Malatya’ya kazandırmayı planlıyor. Korona virüs ile çalışmalarına bir süre ara vermek zorunda kalan Başkan Güder ve ekibi yeni normalleşme süreci ile planlarını bir bir hayata geçirmek için gün sayıyor.

Kentsel dönüşüm ile Battalgazi Bölgesini hızla yenilemek için Çevre Şehircilik Bakanlığı ile ortak projeler geliştirip daha yaşanabilir mekanlar ve site yapılaşmasını yaygınlaştırarak bölgeden giden göçünde önüne geçilmesi hedefleniyor.
Çevre Yolu altında şehrimizin kanayan yarası olarak göze çarpan İmar Çalışması ile ilgili olarak, 2019 yılında kolları sıvayan Battalgazi Belediyesi  ilçenin 83 milyon m2 imar sahasını üzerinde 20 milyon m2 alanı üzerinde yeniden revize edilmesi planlarını hayata geçirmek için gün sayıyor. Yeşil alanı dokusunu koruyarak yapılan çalışmalarda, Sosyal donatı alanları da artırılmıştır. Sosyal donatı alanlarında 22 tane olan Okul alanı 42’ye, 7 olan Sağlık tesisi olan alan sayısı da 14’e yükseltilmiştir.
Bu arada gelen son bilgiler arasında Battalgazi Belediyesi kentin tam ortasında yer alan Cezmi Karatay bölgesinde Kentsel Dönüşümü sağlamak adına yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hareket ederek eski ve depreme dayanaksız olan binaları yenilemek için projesini tamamlamak üzere olduğu gelen bilgiler arasında.
Derme Deresi Islah Projesi ile birlikte Şehit Fevzi Mahallesini ve çevresini güzelleştirip gecekondu ve çarpık yapılaşmayı bitirerek site şeklinde yapılaşmanın önünü açmak için çalışmalarını tamamlayan Battalgazi Belediyesi, bölgedeki suyu çok daha iyi değerlendirerek, prestij çalışmalara başlamak için çok iddialı projeler hazırladığı da yine gelen bilgiler arasında.

Daha yaşanabilir Battalgazi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediyesi yapılacak olan imar çalışmaları ile alt yapı ve üst yapıyı da 2021 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor. Bu arada Battalgazi halkı her geçen gün Başkan güder ve ekibine sonuna kadar güvendiklerini belirtiyorlar. Hizmet götürülmeyen tek bir ücra yeri kalmayan, asfalt olmayan sokakları kalmayan Battalgazi ilçesinde Başkan Güder ve ekibinin insan odaklı çalışmalarına halkıyla istişare ederek uyguladığı yatırımların yanında kalıcı eserlerle sorunu kaynağında çözerek herkesin memnun olmasını sağlaması Gönül Belediyeciliğinde herkes tarafından takdir ediliyor.
Güler yüzlü personelin Battalgazi halkını tebessümle karşılayıp sorunlarını rahatlıkla söyleyebilmesi hizmet kalitesini de artırırken Türkiye de  daha yaşanabilir Bir Battalgazi için Tarihiyle dokusuyla, İnsanıyla, Geçmişiyle, Örf ve adetleriyle, Kültürüyle, gelenekleriyle, hep birlikte bir bütün olarak sahip çıkan ve değerleri gözeterek hizmet sunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder halkın gönlünü kazanmış vaziyette. Battalgazi Halkının iyi gününde Zor gününde hep yanında olan Başkan Güder ve ekibine güven had safhada.
1 Haziranda açılacak olan Battalgazi Belediyesi bünyesindeki sosyal tesislerdeki çalışmalarda sona gelinirken halkın daha sağlıklı, Ferah ve nezih ortamlarda vaktini geçirebileceği yerlerin dezenfekte işlemleri Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’ in talimatıyla virüsle mücadeleden itibaren ilk günden beri aralıksız sürtüyor.
Corona virüs salgını süresince halkın kullanımına kapalı olan Battalgazi Sosyal Yaşam Merkezi, İspendere İçmeleri ve Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri 1 Hazirandan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacak olması Malatya halkında sevinçle karşılanırken
Toplum sağlığını korumak adına yapılacak hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yapılan çalışmaları yerinde görerek incelemelerde bulundu.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “1 Haziran’da itibaren Cafe ve Restorant gibi yerlerin normalleşme sürecinde açılabileceğinin müjdesini Sayın Cumhurbaşkanımız vermiş oldu. Biz de Belediyemize ait olan tesislerimizi açmadan önce yerinde inceleme fırsatı bulduk. Şuan vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip oturabileceği, bir ortam haline geldiğini görmüş olduk. Belediyemizin sosyal tesislerinde halkımız müsterih olsun.
Dezenfeksiyonu ve hijyeni sağlamak adına tüm tedbirlerimizi aldık ve almaya devam edeceğiz. Tesislerimize girmeden önce tüm vatandaşımızın ateşleri ölçülecek. Şüpheli olarak görünenler içeriye alınmayacak. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile 1 Haziran pazartesi gününden itibaren bu mekânlardan istifade edebilirler” dedi.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN