Sağlık

Sağlık Haberleri

Kızılay’dan Hayat Kurtaran Kan Bağışçılarına Teşekkür

Kan bağışına farkındalığı artırmak ve daha fazla insanı düzenli kan bağışçısı olmaya teşvik etmek için çalışan Kızılay, Türkiye genelindeki kan bağışı merkezlerinde alınan kanları hızlı ve güvenli bir şekilde hastanelere ulaştırarak her yıl binlerce insanın hayatını kurtarmaya aracı oluyor.

Boyun omuruna takılan metalik disk yemek borusunu delerek midesine indi

Kahramanmaraş’ta yapılan boyun fıtığı ameliyatında takılan metalik disk, yemek borusunu delerek midesine inen kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kızılay Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor 155 Yaşında

Prof. Dr. Yılmaz, “Türkiye’nin ‘merhamet çınarı’ olan Kızılayımızı bugüne getiren tüm gönüllü, bağışçı ve çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Kızılay’a Bir Günde 5.989 Ünite Kan Bağışı Yapıldı

Gaziantep’te “Kan verelim, spor yapalım, sağlıklı yaşayalım” sloganıyla başlayan kan bağışı kampanyası aşırı sıcağa rağmen büyük ilgi gördü.

Malatya'da ambulans helikopter yüksek tansiyon hastası için havalandı

Malatya'nın Darende ilçesinde yüksek tansiyon tanısı konulan hasta, ambulans helikopterle kent merkezindeki hastaneye sevk edildi.

Deprem Sonrası Acil Servislerde Vertigo Şikâyeti Artış Gösterdi

6 Şubat'taki depremlerin ardından acil servislere en sık başvurulan sebeplerden biri Vertigo şikayetleri oldu.

Hava Kirliliği Solunum Sağlığını Tehdit Ediyor

Solunum Derneği TÜSAD, şehirleşme ve endüstriyel faaliyetler nedeniyle son yıllarda iyice tehlikeli boyuta gelen hava kirliliğinin solunum sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekti.

Hava sıcaklığındaki değişkenlik üst solunum yolu hastalığı riskini artırıyor

AÜ Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık:

Bacağını kaybetme riski olan genç kız 17 santimlik tümörden kurtularak ayağa kalktı

Kemik kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesindeki operasyonla dizindeki 17 santimlik tümör çıkarılan Seher Baykıt:

Battalgazi Devlet Hastanesi tam kapasite hizmetini sürdürüyor

Asrın felaketinde hasar almayan Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi, tüm branşlarda poliklinik hizmetine başlarken, deprem psikolojisini atlatamayan çocuklara yönelik de özel çocuk psikiyatrileri göreve başladı.

Uzmanlar uyardı: Gebelik ve varis birlikteliği aynı anda gelişiyor

Alışveriş ve eğlence dışında sosyal ve kültürel aktivitelerle Mardin'in günlük yaşamına yeni ve farklı bir soluk getiren Mardian Mall Alışveriş Merkezi'nde, bu hafta sonu varis hastalığına dikkat çekmek amacıyla 'Sağlıklı Bacaklar, Gülen Gözler' Projesi alanında uzman doktorların katılımıyla farkındalık günü düzenlendi. Uzmanlar, gebelikle birlikte yaşanan varis gelişimine dikkat çekti.

Havalar ısındı keneye dikkat

Havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olabileceğini söyleyen Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, özellikle İç Anadolu'nun kuzeyinde, Kuzey ve Doğu Karadeniz'de ve ayrıca Doğu Anadolu'nun kuzey bölgelerinde yaşayan vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Koca’dan Erzurum Şehir Hastanesi’ne övgü

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Erzurum Şehir Hastanesi'nin yüzde 95 memnuniyet oranı yakaladığını söyledi.

Dizlerde Yeni Nesil Tedavi!

Vücudumuzun yükünü en fazla dizlerimiz taşıyor.

Sinsi İlerleyen Hipertansiyona Dikkat

Dünyada her sekiz kişiden birinin ölümünden sorumlu olan Hipertansiyon, ülkemizde hızla artış gösteriyor.

Malatya'da hiperbarik oksijen tedavi merkezi hizmet vermeye başladı

Malatya'da 6 Şubat depremleri sonrasında ara verilen hiperbarik oksijen tedavi merkezi yeniden hizmet vermeye başladı.

Baharda Reflü Hastalığı Tetikleniyor!

Boğazınızda yanma, ses kısıklığı, öksürük veya sinüzit sorunlarından mı yakınıyorsunuz? Dikkat! Bu şikayetlerinizin nedeni gribal enfeksiyon değil, bahar mevsiminde görülme sıklığı artan ‘reflü’ hastalığı olabilir!

Malatya'da görevli diş hekimleri, depremzedeleri mobil araçlarda tedavi ediyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da görevli diş hekimleri, hastaneye gidemeyen kendileri gibi depremzedelerin diş tedavilerini mobil araçlarda yapıyor.

Asrın felaketi"ne rağmen 35 hasta kemik iliği nakliyle hayata tutundu

Türkiye'nin önemli kök hücre ve kemik iliği nakli merkezleri arasına yer alan Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden bu yana 35 hastaya kemik iliği ve kök hücre nakilleri yapıldı. Merkezin sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Toplam 3597 haber.