Sağlık

Sağlık Haberleri

Doğuştan işitme kaybı olan 6 yaşındaki Hatice artık duyabilecek

Gaziantep'te yaşayan ve iç kulak gelişmemesi nedeniyle doğuştan işitme kaybı bulunan 6 yaşındaki Hatice Polat, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan beyin sapı koklear implant ameliyatı ile duyabilecek. Doç. Dr. Secaattin Gülşen, ameliyatın başarılı geçtiğini ve küçük kızın bir ay içerisinde duyabileceğini söyledi.

Kış mevsiminde el ve ayak bileği kırıkları tehlikesine dikkat

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cenk Cankuş, özellikle karlı ve buzlu zeminlerde yanlış hareket veya dalgınlık sonucu düşmeye bağlı el ve ayak bileği kırıklarının arttığını söyledi.

Kapalı dalak ameliyatı ile hayata tutundu

Şanlıurfa'dan Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne düşük trombosit sayısı ve mukokutanöz kanama şikayetiyle başvuran 31 yaşındaki Necip Seyhan, Kapalı ameliyat yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Nefes darlığı yaşayan hastaya paletli ambulans ulaştı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde nefes darlığı şikayeti üzerine hastaneye gitmesi gereken hastaya, paletli ambulans ile ulaşıldı.

Kanser ve beslenme ilişkisi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji ve Hematoloji Bölümü Diyetisyeni Sena Erek, yapılan çalışmaların kanserin beslenme ile ilişkisinin yüzde 35 oranında olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kansere karşı uzmanlardan erken teşhis uyarısı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Emre Çakır,' Erken tanı hayat kurtarıyor. Çünkü tümör metastaz yaptıktan sonra artık yapılacak bir şey var ancak ilk evredeki gibi hastayı hastalıktan tamamen kurtarabileceğiz diyemiyoruz' dedi.

Uzmanından kanser tedavisinde psikolojik desteğin önemine vurgu

Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam ettiğini belirterek, Kanserle mücadelede kişinin kendi kişilik yapısı ve sosyal faktör çok önemlidir' dedi.

Kanserde erken tanı için düzenli kanser taraması yapılmadır

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olmaya devam ettiğini belirterek, 'Kanserde erken tanı için düzenli olarak kanser taraması yapılmalıdır' dedi.

SANKO Hastanesi'nde Çocuk Nörolojisi Bölümü hizmete açıldı

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Çocuk Nörolojisi Bölümü hizmete girdi. Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Gül Demet Kaya Özçora, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Hastaneden sahaya inen başhekim şifa dağıtıyor

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akdağ, haftanın belirli günlerinde hem ameliyathanede operasyona katılıyor, hem de hastanenin idari işleriyle uğraşıyor.

Rahim ağzı kanserinde erken tanı ölüm oranını azaltıyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı programı düzenlendi.

Elazığ'da bir yılda 7 milyondan fazla hasta muayene edildi

Elazığ'da 2022 yılında Sağlık Bakanlığına dair il merkez ve ilçelerin yanı sıra özel hastanelerde de olmak üzere 7 milyon 429 bin 354 vatandaşın muayene edildiği istatistik paylaşıldı.

Prostat ameliyatlarında Holep yöntemiyle hızlı iyileşme

Medical Point Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Solakhan Prostat ameliyatlarında yeni nesil teknolojilerin hasta açısından oldukça avantajlı olduğunu belirterek, Holep isimli bu yöntemin kapalı prostat ameliyatları hakkında bilgiler paylaştı.

'Şizofreni hastaları toplum tarafından dışlanmamalı'

Özel Hatem Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Ünler, şizofreni toplumun yaklaşık yüzde 1'nde görülen, kronik seyirli ancak tedaviyle belirtileri kontrol altına alınabilen bir ruhsal hastalık olduğunu belirterek, bu tür hastaların toplumdan dışlanmaması gerektiğini kaydetti.

Elazığ'ın ambulans sayısı 63'e yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından bir adet ambulans Elazığ'a tahsil edildi. Böylelikle Elazığ'daki ambulans sayısı 63'e yükseldi.

Elazığ'da 'Suçlu Kim' etkinliği

Elazığ'da düzenlenen 'Suçlu Kim' temalı etkinlikte, madde bağımlılığına dikkat çekildi.

Diyabet hastalığının belirtilerine dikkat

Çağımızın ön sıralarında yer alan diyabet (şeker hastalığı), ölümcül birçok hastalığın başlangıcına sebebiyet verdiği bilinmektedir. Dicle Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu, diyabet hastalığının belirtilerine dikkat çekerek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Gebe okulu projesi ile anne adaylarına eğitim verildi

Özel Hatem Hastanesi, sağlıklı nesiller için anne adaylarını gebelik ve lohusalık dönemlerinde yalnız bırakmıyor.

Kış aylarında 'cilt sağlığını' koruma önerileri

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fatma Elif Yıldırım, kuru ve soğuk hava, çevre kirliliği, yoğun çalışma temposu, gibi etkenlerin kış aylarında da cilt sağlığına gösterilen özeninin önemini artırdığını söyledi.

Toplam 3610 haber.