Malatya

Malatya Haberleri

Eskimalatya Tarihe Uygun Meydanıyla Yeniden Canlanıyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya'nın köklü tarihini ve zengin kültürel mirasını daha fazla insanın keşfetmesi için attığı önemli adımlara bir yenisini daha ekledi.

Büyükşehir Belediyesinden Öğrencilere İkram

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri (BELSOS), Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesine gelen öğrencilere, haftanın belirli günlerinde çorba, simit, poğaça gibi ikramlarda bulunuyor.

Başkan Gürkan, Suyumuz Rahatlıkla Tüketilebilir

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Gündüzbey Kaptaj Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Beş Yıldızlı Otel Konseptine Sahip 

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen protokolle Battalgazi ilçesi Bahçebaşı Mahallesi’nde (Trafik Bölge Müdürlüğü yanı) yapımına başlanan yeni Polis Evi inşaatında çalışmalar sürdürülüyor.

Çiftçilere Sertifikalı Tohum Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi " kapsamında Malatya Tahıl Ambarları Arpa İle Doluyor Projesi ve Buğday Alanlarının Arttırılması amacıyla İlçemiz çiftçilerine yönelik sertifikalı arpa ve buğday tohumu dağıtımı yapıldı.

Malatya'da çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtıldı

Malatya'da "Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 1015 çiftçiye 575 ton buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Kale'de çiftçilere sertifikalı tohumlar dağıtıldı

Malatya'nın Kale ilçesinde çiftçilere sertifikalı buğday ve arpa tohumu dağıtıldı.

Başkan Güder Eskimalatya’da Geçici İş Yerindeki Esnafları Ziyaret Etti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, asrın Felaketinde iş yerleri hasar gören depremzede esnaflar için Eskimalatya’da yapılan geçici işyerlerinde esnafları ziyaret etti.

Başkan Çınar, 33 Yeni Aracımız İlçemize Hayırlı Olsun

Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek için araç filosuna eklediği ve maliyeti 40 Milyon TL. olan 33 yeni aracı, düzenlenen törenle tanıttı

Büyükşehir Belediyesinden Yeni İş Makinası Alımı 

Malatya Büyükşehir Belediyesi araç filosunu daha da güçlendirmek ve yaş ortalamasını aşağı çekmek için 2 adet ekskavatör ile 5 adet kamyonu daha bünyesine kattı.

Beton Santrali İçin Geri Sayım Başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beton fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarını dizginleyecek ve piyasadaki beton fiyatlarını regüle edecek olan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik ve MESTON’a ait beton santrallerinin 10 gün sonra üretime başlayacağını söyledi.

Otizmli çocuklar için Mersin'e gezi düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'da konteyner kentte yaşayan otizmli çocuklara yönelik Mersin gezisi düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Ekolojik Yerleşkesinde Vagonevlerin Açılışı Gerçekleşti.

6 Şubat 2023 tarihinde büyük yıkımlara yol açan deprem felaketleri sonrasında, İnönü Üniversitesi sağlık çalışanlarının barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla, TCDD, İnönü Üniversitesi ve Koç Holding’in iş birliği ile hurda vagonlardan yaşam alanlarına dönüştürülüp yapımı tamamlanan, İnönü Üniversitesi Ekolojik yerleşkesi Hakan Kozan Vagonevleri, Vali Ersin Yazıcı’nın katılımıyla hizmete açıldı.

Darende'de Muhtarlar Günü törenle kutlandı

Malatya'nın Darende ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Darende'de ağır hasarlı binalar yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'nın Darende ilçesinde, ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor.

Başkan Güder Kalıcı Konutlara Taşınan Ev Sahiplerine Misafir Oldu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleri sonucunda Elazığ depreminin ardından riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanında inşa edilen ve tamamlanan 679 kalıcı konutun anahtar teslimleri sonrasında vatandaşlar yeni evlerine yerleşti.

Malatya'da depremde kaybolan su kaynağını bulmak üzere çalışma yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından toprak kayması sonucu tamamen yıkılan Erkenek Akdere İçme Suyu kaynağında çalışmalara devam ediyor.

Keskin Malatya Sahipsiz Değil Sahibi Malatyalılardır

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Biraz vatandaş olarak ta ses çıkarmamız lazım. Ağlamayan bebeğe mama vermezler.

Malatya içme suyu isale hattında çalışmalar devam ediyor

Malatya içme suyu isale hattı 1. kısım çalışmaları devam ediyor.

Toplam 6550 haber.