Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Milletvekilleri Erdoğan ve Yüksel Araban'da son durumu değerlendirdi

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ile Müslüm Yüksel deprem bölgesi olan Araban'da ihtiyaçları ve son durumu değerlendirdi.

Van jandarması Malatya'da huzur ve güvenin teminatı olmaya devam ediyor

Van İl Jandarma Komutanlığı personelleri deprem yaralarının sarıldığı Malatya'da huzur ve güvenin teminatı olmaya devam ediyor.

Koah hastasının imdadına polis yetişti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da koah hastası depremzedenin imdadına polis yetişti.

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri depremzedelerin yardımına koştu

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesine bağlı 120 personelden oluşan zabıta ekipleri, depremzedelerin yardımına koştu.

Manisa Adliyesi, kardeş Kahta Adliyesine 3 tır yardım malzemesi gönderdi

Adalet Bakanlığının Kardeş Adliye projesi çerçevesinde Manisa Adliyesi tarafından, Adıyaman'ın Kahta Adliyesine 3 tır yardım malzemesi gönderildi.

Malatya'da 10 bin kişinin barınacağı konteyner kente aileler yerleşmeye başladı

Malatya'da depremde evleri yıkılan ve hasar gören aileler için konteynerlerden oluşturulan geçici barınma merkezilerinden ilkine taşınma işlemi başladı. Acil durumlar için daha önceden yapılarak halihazırda bekletilen konteyner kentlere yerleştirmeler devam ederken, kurulumlar da hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakırlı iş adamı, araç ve depolarını depremzedelerin hizmetine açtı

Diyarbakırlı iş adamı, şirketine ait birkaç aracı ve depolarını evlerini taşımak zorunda kalan depremzedelerin hizmetine sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden Şeyma'nın annesiyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Nur Şeyma Dalhançer'in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da Şeyma'nın hatırasını yaşatmak adına, bir okula adının verilmesi için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e talimat verdi.

Başkan Gürkan, Doğanşehir'de depremzedeleri ziyaret etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Doğanşehir'in yeniden ayağa kalkması için devletin tüm imknlarını seferber ettiğinin altını çizen Başkan Gürkan, gerekli çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Depremin vurduğu Malatya'da, çocukların çadır kent yaşamı

Depremin vurduğu Malatya'da yaralar sarılmaya devam ederken, kurulan çadır kentlerde de yaşam sürüyor. Çadırda kalan ailelerin çocukları da oyunlar oynayarak günlerini geçirmeye çalışıyor.

Deprem anında 2'nci kattaki balkondan atlayarak kurtuldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, 7.7'lik ilk deprem anında 2'nci kattaki evinin giriş kapısı sıkıştığı için dışarı çıkamayan Erdoğan Özer, açık olan mutfak balkonundan atlayarak hayatını kurtardı.

Kocaköylüler depremzedeler için seferber oldu: Çeyrek altından, keçiye kadar gelen birçok şeyi açık artırmayla sattılar

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde KARAZ-DER, 11 ili etkileyen depremzedeler için seferber oldu. Dernek yöneticileri; çeyrek altından, keçiye, asırlık tüfekten, dolara kadar birçok şeyi açık artırmayla satarak gelen gelir ile deprem bölgesinde mağdur vatandaşlara ihtiyaç malzemesi olarak ulaştırdı.

Eşyasını kurtarmaya çalışan depremzede 'pes' dedirtti

Ekskavatörün uçuna oturan bir vatandaş enkaz halindeki binanın 4. katından çeyiz eşyası olan çamaşır makinesini hayatını tehlikeyi atarak indirdi.

Engelli taraftardan duygulandıran hareket: İmzalı formasını depremzedeler için satışa çıkardı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubatta yaşanan deprem felaketi sonrası tüm Türkiye deprem bölgeleri için seferber olurken Fenerbahçe taraftarı olan bedensel engelli Elazığlı Yavuz Şen, imzalı formasını depremzede vatandaşlar için satışa çıkardı.

Elazığ depreminde kızını kaybeden ve enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı: 'Enkaz altından çıkarılanları görüyorum sanki kızım'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 29 yaşındaki kızını kaybeden ve kendisi de enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı, 'Enkaz altından çıkarılanları görüyorum sanki kızım. Televizyon açamıyorum, üzülüyorum. Sürekli ağlıyorum. Gözyaşım durmuyor. Yatağa giriyorum sabaha kadar tespih çekiyorum' dedi.

Tahmazoğlu yaralı depremzedeleri hastanede ziyaret etti

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 'asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanan depremzedeleri hastanede ziyaret etti.

250 yıllık tarihi mezarlığı da deprem vurdu

Malatya'da 250 yıllık tarihi Sancaktar Mezarlığı'nda bulunan birçok mezar taşı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gördü.

Bağlar Belediyesi nakliyeden, yemek hizmetine kadar depremzedelerin yanında

Asrın felaketi olarak değerlendirilen depremin hemen ardından bütün imkanlarını seferber eden Bağlar Belediyesi, afetzedelere sıcak yemek ve nakliye hizmeti sundu.

Depremin 14'üncü gününde mezarlıkta dinmeyen acı

Adıyaman'da depremin 14'üncü gününde vatandaşlar, kaybettikleri yakınlarının mezarı başında gözyaşı dökmeye devam ediyor.

Toplam 7142 haber.