Haberde İnsan

Haberde İnsan Haberleri

Depremzedeler kendilerine destek için yola çıkanları unutmadı

Asrın felaketinin ardından kenetlenen Türkiye'nin her yerinden depremzedeler için yardım yağarken bölgede bulunan depremzedeler de, kendilerine yardım etmeye gelenler için çabalıyor. Adıyaman'a 30 kilometre mesafedeki 4 bin nüfuslu Şambayat Beldesinde faaliyet gösteren Şambayat Yardımlaşma Derneği ana yolun kenarına kurduğu sofra ile yolculara yemek ikram ediyor. Dernek görevlileri ellerinde ücretsiz sıcak yemek pankartıyla yoldan geçen araçları yemek yemeye davet ediyor.

Van ekibinin Malatya'da kurumuna başladığı konteyner kent hızla tamamlanıyor

Van Valiliği koordinasyonunda Malatya'da barınma ortamı oluşturmak amacıyla kurulumuna başlanan konteyner kent hızla tamamlanıyor.

Kayapınar Kaymakamı Karaman'dan depremzedelere moral desteği

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, ilçe merkezinde oluşturulan ve 207 bin 48 vatandaşın misafir edildiği barınma merkezlerinde depremzedelere moral desteğinde bulundu.

Depremin vurduğu Akçadağ'da yaralar sarılıyor

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen dört ilçeden biri olan Akçadağ'da devlet eliyle yaralar sarılıyor.

Türkiye Petrolleri kapılarını depremzedelere açtı

Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü, Adıyaman'da Bölge Müdürlüğünün kapılarını depremzedelere açarak sıcak yemek ve barınma imkanı sağladı.

Malatya'da depremzedeler çadır kentte hayata tutunuyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası Malatya'da evleri hasar gören ve yıkılan depremzedeler çadır kentlerde hayata tutunuyor.

Kendi oyuncaklarını yazdıkları notlarla depremzede çocuklara gönderiyorlar

Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan çocuklar; evlerindeki oyuncakları üzerine not yazıp, içerisine de mektup koydukları kutularla Adıyaman'daki depremzede çocuklara gönderiyor.

DİKO, iki ay boyunca kapısını depremzedelere açacak

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, Diyarbakır'daki depremzedelere kapısını açtı. Kuyumcu esnafının katkısıyla başlatılan gıda ve battaniye kampanyasında, şimdiye kadar 5 bin deprem mağduru vatandaş faydalandı.

Depremzedelere gönderilen anlamlı yazılar

Adıyamanlı depremzedelere gönderilen yardımlara iliştirilen birbirinden anlamlı notlar duygulandırdı.

Ailesini çıkardı, kendisi son anda yaralı kurtuldu: 'Oğlum yatağa değse sıçrıyorum'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ikinci depreme de evlerinde yakalanan ve ailesini çıkardıktan sonra kendisi yaralı olarak son anda kurtulan Yakup Doğan, 'Oğlum yatağa değse sıçrıyorum. Artık o derece' dedi.

Sürünerek girip enkazın altındaki ineğini besliyor

Adıyaman'da ineği enkaz altında sıkışan ve çıkamayan kadın, sürünerek girdiği enkazın altındaki ineğini besliyor.

Müslüman olan Çinli kurtarma görevlisi barınma merkezi olarak kullanılan camiye 500 yuan bağışladı

Malatya'da deprem bölgesinde Müslüman olan Çinli arama kurtarma personeli Jun Cang, depremzedelerin barınma merkezi olarak kullanılan Buhara Camii'ne 500 yuan bağışladı.

DÜ öğrencileri depremzede çocuklar için seferber oldu

Depremin olumsuz etkilerini çocukların zihninden silmek için Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinesinde Dicle Gençlik Kulübü üyeleri moral etkinliği düzenledi.

Kahraman hemşire o anları anlattı

Gaziantep'te hemşire Şeyma Alakuş deprem sırasında kaçmak yerine zamanla yarışarak hasta çocukları kurtarıp dışarı çıkarttı. Şeyma hemşire, 'Kaçsaydım kendi vicdanımı kaybetmiş olurdum' dedi.

Kulp'ta köylüler, depremzedelerin ısınması için balta salladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı kırsal Zeyrek Mahallesindeki vatandaşlar depremzedelerin ısınması için baltalarla kırdıkları 3 kamyon odunu deprem bölgesine gönderdi.

Hanifi Aksoy dualarla uğurlandı

Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya'nın kayınpederi Hanifi Aksoy tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Aksoy'un cenazesi Gaziantep Asri Mezarlık'ta bulunan Şireci Caminde öğlen cenaze namazının ardından göz yaşlarıyla aile mezarlığında toprağa verildi.

Kolej Vakfı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Kıratlı'nın birçok aile üyesi depremde hayatını kaybetti

Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kıratlı'nın kardeşi Eyüp Kıratlı, yengesi Hülya Kıratlı ve yeğenleri Ece ve Emre Kıratlı yaşanan depremde Emre Apartmanının çökmesi sonucu hayatını kaybetti.

Elazığ İl Müftülüğü deprem bölgesinde yardım faaliyetlerini sürdürüyor

Elazığ il ve ilçe müftülüklerinden oluşan ekipler, Malatya'da yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Komandolar ile depremzede çocukların kıran kırana voleybol maçı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından çalışmalar sürerken, ilk günden beri deprem bölgesi Malatya'da olan mavi berelilerin çocuklarla voleybol oynaması yürekleri ısıttı.

Toplam 7142 haber.