Deprem Bölgelerindeki Elektrik ve Gaz Borçları İçin Başvuru Süresi Uzatıldı

Deprem bölgelerindeki vatandaşların enerji ve doğal gaz borçlarının silinmesi amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

    Deprem bölgelerindeki vatandaşların enerji ve doğal gaz borçlarının silinmesi amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

       11 ilde meydana gelen depremler sonrasında konut ve iş yerleri yıkılan, ağır ve orta düzeyde hasar gören, hatta acil yıkım gereken durumda olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim borçlarına ilişkin silme işlemi için başvuru süresi 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

  Yapılan düzenlemeye göre, ilgili enerji ve doğal gaz şirketleri, bu borçların silinmesi için başvuruları hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek. Ancak, bu tür başvuruların tamamlanması için belirlenen son tarih, hasar durumuyla ilgili itirazlar veya yargı süreçleri hariç tutulmak üzere 1 Kasım olarak belirlendi. Bu süre, ilk başta 25 Mayıs’ta ilan edilen 90 günlük sürenin sonu olarak açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN