Sağlık

Sağlık Haberleri

Minik Zülal’in yaşama tutunması için 600 bin lira gerekiyor

İstanbul Bağcılar'da doğuştan Aromatik Amino Asit Dekarboksilaz Defekti (AADC) hastası olan 13 yaşındaki Zülal, ameliyat masraflarının karşılanması için yardım elinin uzanmasını bekliyor. Kızının tedavisi için yıllar sonra Amerika'ya kendini kabul ettirdiğini ifade eden anne, ihtiyaç olan paranın toplanması durumunda yurt dışına gideceklerini söyledi.

Elazığ'da bağımlılıkla mücadele toplantısı

Elazığ'da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

150 bin doğumda bir görülen hastalıktan 1 saatte kurtuldu

Siirt'te yaşayan Perihan ve Mahmut Yelboğa çiftinin bebekleri Miraç Yelboğa'ya, doğum sonrası sürekli olarak geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle 'Morgagni Hernisi' olarak bilinen hastalık olan diyafram fıtığı tanısı konuldu. Miraç bebek, 150 bin doğumda bir görülen hastalığından 1 saatlik ameliyatla kurtuldu.

Eski medeniyetlerden günümüze kalan miras: Akupunktur

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Aziz Denli, en eski tedavi yöntemlerinden biri olan akupunkturdaki noktaların gizemini hala sürdürdüğünü söyledi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaretçi saati uygulaması geliyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, 1 Eylül tarihi itibariyle akşam 20.30'dan sonra ziyaretçi kabul edilmeyeceğini söyledi.

Prematüre bebeğe beyin ameliyatı

Kayseri'de 6.5 aylık olarak dünyaya gelen bebek Sivas'ta endoskopik yöntemle hidrosefali ameliyatı oldu.

Hastalara el değmeden ilaç hazırlama dönemi

Yerli olarak yapılan ve Medical Park Elazığ Hastanesi'ne kurulan cihazla, kemoterapi ilaçları 4 ayrı güvenlik kontrolünden geçerek el değmeden hazırlanmaya başladı.

Minik Mustafa sağlığına Malatya'da kavuştu

İstanbul'da uzun süredir kolundaki kırık nedeniyle tedavi gören ve sonuç alamayan 11 yaşındaki Musa, Malatya'da özel bir hastanede sağlığına kavuştu.

15 yıllık çocuk hasreti 'Hasret' bebek ile son buldu

Diyarbakır'da yaşayan Gülbahar Kızılırmak'ın (38) 15 yıllık çocuk hasreti, akupunktur tedavisi ile son buldu.

Depresyonu tetikleyen 15 neden

Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, depresyon sebepleri konusunda uyardı.

Türkiye'de her gün bir bebek DMD hastası olarak doğuyor

Genetik bir hastalık olan ve erkek çocuklarda görülen DMD, ilerleyici kas erimesi ve yıkımı ile hastaların hareket kabiliyetini kaybetmesine neden oluyor.

Bakan Koca'dan 'sağlık çalışanına şiddet' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güvenli bir hizmet ortamının ve güçlü hasta-hekim iletişiminin önemli olduğunu vurgulayarak, 'Yapılan yasal düzenlemeyle, artık sağlık çalışanına şiddet uygulayanlar hakkında şikyete gerek kalmaksızın kolluk kuvvetlerince işlem başlatılacak ve salıverilmeden savcılığa sevk edilecektir' dedi.

Hastalar tedavi edilecekleri alana 1 buçuk dakikada ulaşıyor

Ankara Şehir Hastanesine ambulans helikopterle getirilen hastalar, 1 buçuk dakika içinde tedavi edilecekleri alanlara ulaştırılıyorlar.

Türkiye'den diğer ülkelere 'Sağlık Ataşesi'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin ikili anlaşmalar içinde olduğu ve Türkiye'nin sağlık hizmetlerinden yararlanacak potansiyel ülkelerde Sağlık Ataşesi görevlendirmeyi planladıklarını açıkladı.

Göz altı morlukları makyajla yok olmaz

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, gözaltı morluklarının makyajla yok olmayacağını belirtti. Op. Dr. Hakan Yüzer, 'Gözler, yüzün en dikkat çekici bölgesinin başında geliyor. Bayan ya da erkek fark etmeksizin farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan göz çevresi problemleri kişilerin canı sıkarak, öz güvenlerini de zedeliyor. Göz altı morlukları bunların en başında geliyor' dedi.

Stres kanserin yayılmasını tetikliyor

Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Avcı, kanser ve stres arasında kuvvetli bir ilişki olabileceğini söyledi.

Uzman psikolog Sönmez: 'İntiharın önüne geçmek için en büyük görev ailelere düşüyor'

Diyarbakır'da, uzman psikolog Cevher Sönmez, intihar olaylarının önüne geçmek için ailelere büyük görev düştüğünü söyledi.

Çorba içerken akciğerine kaçan kemik 3 yıl sonra fark edildi

DİYARBAKIR (İHA) – Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine öksürük ve nefes darlığı şikayeti ile gelen 56 yaşındaki Ayşe Ekinci'nin sağ akciğerinde kemik parçası bulundu. 3 yıl önce çorba içerken solunum yollarından akciğerine kaçan kemik parçası, başarılı bir operasyonla çıkarıldı.

Büyük göğüsler birçok probleme sebep oluyor

Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, büyük göğüslerin birçok probleme sebep olduğunu söyledi.

Toplam 3595 haber.