Murat Aslan, Göreve Gelir Gelmez İmar Sorununa El Atacağım

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Çarmuzu Mahalle sakinleri bir araya gelerek vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi.

Murat Aslan, söz veriyorum hiç bir hak sahibi vatandaşı mağdur ettirmiyeceğiz.
Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Çarmuzu Mahalle sakinleri bir araya gelerek vatandaşların talep ve şikayetlerini dinledi.
Belediyelerin imar uygulaması ve şuyulandırma(var olan bir arsanın belediye tarafından kullanım hakkına bağlı olarak ele alınması ve farklı parseller ile birleştirilerek hisseli bir şekilde mal sahibine ya da başkalarına kat mülkiyeti olarak sunulması durumunu ifade eder) çalışmalarında kendilerini mağdur ettiklerini iddia eden vatandaşlar yapılan haksızlığa tepki gösterdi. Mahalle sakinleri Belediye tarafından tapulu mallarının ellerinden alınmaya çalışıldığını, imar çalışmasına itiraz etmelerine rağmen belediye tarafından dikkate alınmadıklarını ifade etti. Bu bölgede uygulanacak 3194 sayılı imar kanunun 18. Madde olan şuyulandırma uygulanmaktadır. Binalarımız, otoparklarımız, çocuk parklarımız arsalarımız elimizden alınarak değersizleştirilerek bazı kişi ve kişilere peşkeş çekerek rant sağlanmaktadır. Her ne kadar bu konudaki itirazlarımızı dile getirsek de bütün arsa, bina ve bahçelerimizin resmen belediye dikkate alınmamıştır. Hiç tanımadığımız insanlar bizim bizde başkalarının arsalarına hissedar edildik. Bu yanlış uygulamadan bir anca dönülmelidir diyen mahalle sakinleri imarı iyi bilen Yüksek Mimar ve Şehir Planlamacısı Murat Aslan'dan yardım istediler.
İmar çalışmasının iptal edilmemesi durumunda mahkemeye gideceklerini belirten mahalle sakinleri belediyenin almış olduğu bu karardan dönmeleri çağrısında bulundular.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olarak ben ve ekibimde ki mimar , mühendis , şehir planlamacısı arkadaşlarla birlikte uzun zamandır sahadayız ve ciddi porjlere ve çalışmalar içerisindeyiz. 6 Şubat depremi sonrası Malatya geneli henüz imar konusunda belli bir şey yok. Sadece bildiğimiz 35 yerin rezerv alan edildiği ama konunun muhattaplarına ben ve Büyükşehir Belediye Başkan adayım Bilal Yıldırım sorduğumuzda hiç bir bilgi vermemekten kaçtıklarını gördük. Kısacası kimse Malatya'nın akıbeti hakkında bir bilgi sahibi değil. Allah nasip ederde 31 Mart günü bizlere yetki verirde başkan olarak seçerseniz sorduğunuz bu sorulara cevabı o zaman daha net ve gerçekci cevap veririz.
Başkan Adayı Murat Aslan, ekibimle birlikte size söz veriyoruz. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Hakları ne ise o haklarını almaları için elimizden ne gelirse yapacağız. Ama vatandaşlarımızda şunu bilsin Belediyeler sizlerin sahip olduğu arsa paylarının % 45'ini yeşil alan , sosyal alan ve otopark olarak tahsis etmektedir. Sizlerde fedekarlık yaparak yaşadığımız mahallelerimizin modern ve daha sağlıklı yerler olmasını sağlamalısınız. Sizin arsalarınızdan alınan % 45 arsa payı sayesinde okullar , ibadet yerleri , spor ve kültür alanları tahsis edilmektedir. İnşallah hep birlikte el birliği ile Yeşilyurt'umuzu ve Malatya'mızı en kısa zamanda ayağa kaldırıp vatandaşımızı sıcak yuvasına, esnafımızı ve iş insanlarımızıda iş yerlerine ekmek teknelerine bir an önce kavuşturmalıyız dedi.

Not: Haber linklerini Murat Aslan whatsapp grubuna atarsanız seviniriz. İyi çalışmalar, kolaylıklar diliyoruz

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR