Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni Konuşma:

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun Kıymetli Başkanı Nurten Hanım, Çok değerli Kadın Girişimciler, Sizleri saygıyla ve hürmetle selamlıyorum.
Dünya Kadın Girişimciler gününde bir araya geldik. Tüm kadın girişimcilerimizin, Dünya Kadın Girişimciler Gününü kutluyorum. Evinize hoş geldiniz.
Biliyorsunuz, TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuzu, Cumhuriyetimizin 84. Yıldönümünde; 29 Ekim 2007 tarihinde kurmuştuk. Kurulumuz bugün, girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük ediyor. Sanayiden tarıma, lojistikten e-ticarete, kadın girişimcilere rehberlik etmeye devam ediyor. 81 ilde 160 ilçede sahada canla başla çalışıyor.
Bu coğrafyanın en büyük, en kapsamlı ve en yetkin networkü olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, dünyadaki Oda camiasında bir marka haline geldi.
Gerek ülkemizde, gerekse farklı ülkelerde, iş dünyası kuruluşları, bu yapıyı örnek alıyor, kadın girişimci ağlarını kuruyor.
Ülkemizin en büyük kadın meslek örgütü haline gelmemizde, ilk Başkanımız olan Sayın Aynur Bektaş’ın,  Sayın Evrim Aras’ın, rahmetle andığımız Sayın Zeynep Erkunt Armağan’ın ve şimdiki başkanımız Sayın Nurten Öztürk’ün,  il ve ilçe kurullarında görev almış tüm kadın girişimcilerimizin büyük payı bulunmaktadır. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum, Allah emeklerinizden razı olsun diyorum.
Sizler, iş hayatında daha fazla yer aldıkça, ülkemizin de güçlendiğine bizzat şahit oluyorum.
Hayatın her alanında gösterdiğiniz başarılarla, bulunduğunuz yeri ve bunun daha da ilerisini, hak ettiğinizi gösteriyorsunuz.
Bugün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu’nun geldiği noktayı, sizin neler başardığını, nereden nereye geldiğinizi görüyor ve hepinizle iftihar ediyorum.
Pandemi şartlarına rağmen, Nurten hanımın, çalışkanlığıyla, enerjisiyle, vizyonuyla, Kurulumuzun başarılarını artırarak, çok daha iyi noktalara taşıması, ayrıca takdire şayandır.
Bu vesileyle Başkanımızı da ayrıca gönülden kutluyor, tüm bu güzel çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm üyelerimize Nurten hanımla birlikte bir mektup yazmıştık. 1 Milyon 800 bin işletmemize çağrıda bulunarak, kadın çalışan sayısını artırmalarını istemiştik. Kadın çalışan sayısını en fazla artıran şirketlerimizi ödüllendireceğimizi ilan etmiştik.
İşte bugün Dünya Kadın Girişimcilik Gününde, Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Ödül Töreni’ni siz değerli girişimcilerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz.
Yine bu vesileyle, başvuran şirketlere ilişkin analizleri en iyi şekilde gerçekleştiren, camiamızın düşünce kuruluşu TEPAV’a ve ekibine de teşekkür ediyorum.
Bugün, 2020-2021 döneminde kadın çalışan sayısını en çok artıran ilk 10 şirketimizi ödüllendireceğiz. Bu kategori, herhangi bir kısıtlama olmadan tüm şirketlerimize açıktı. Başvuran şirketlerimizin kadın istihdam oranı, bir önceki yıla göre % 16 artış göstermiş. Yani şirketlerimizin kadın istihdamı her geçen gün artıyor. Ödül almaya hak kazanan 10 şirketimizin 7’si ise kadınlar tarafından yönetiliyor. Demek ki kadınların yönettiği şirketler, kadın istihdamına çok daha fazla önem veriyor.
“Girişimci Kadın Gücü” kategorimizde, sadece kadın girişimcilerimizin başvurularına açıktı. Burada, en hızlı büyüyen, ihracatını en çok artıran, en çok dijitalleşen ve en çevre dostu olan kadın girişimcilerimizi, 2019-2021 dönemi performanslarına göre değerlendirildi. 22 ilden kadın girişimcimiz başvuru yaptı. Başvuru yapan kadın girişimcilerimizin, Türkiye milli gelir büyümesine göre 2 kat hızlı büyüdüğü görüldü. Başvuran şirketlerimizin %73’ü ihracat yapıyor. 2019-2021 döneminde ihracat yapan şirketlerimizin %74’ünün, en az 3 ülkeye ihracatları bulunuyor.
Sizler, yapamazsınız diyeni dinlemediğiniz, lafa “elinin hamuruyla” diye başlayanlara itiraz ettiğiniz, azimle ve kararlılıkla yolunuza devam ettiğiniz için başarılısınız. İşte herkes görsün ki, fırsat verilirse, önlerine engel çıkarılmazsa, kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok. Böyle muhteşem başarılara imza atan siz kıymetli kadın girişimcilerimizi yürekten kutluyorum. Hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyor ve sizleri alkışlıyorum.
Kıymetli Kadın Girişimciler,
Bir şeyin sürekli altını çiziyorum. Gençlerimiz için Rol Model Olun ve onları girişimciliğe yönlendirin. Bizim kuruluş amacımız bu. Burada en önemli potansiyel üniversitelerde. Geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde sizlere bir çağrı yapmıştım. Üniversiteleri ziyaret edin, öğrenci kulüpleriyle bir araya gelin, Girişimci kadın kulüpleri kurdurun demiştim. Kadın girişimci kurullarımız hemen harekete geçti. 20’ye yakın üniversitemizde çalışmalar başladı. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.
En güncel sorunumuz finansmana erişim. Bu kapsamda sadece kadın girişimcilerimize özel, Kredi Garanti Fonu destekli bir kredi paketi var. 3 bankamız bu krediyi kullandırmaktadır. Kredi Garanti Fonu destekli bu kredileri kullanın, kadın girişimcilerimize duyurun. Detaylı bilgiye KGF’den veya Odalarımız ve Borsalarımızdan ulaşabilirsiniz.
Şimdi seçim döneminiz de yaklaşıyor. Ben sizlerin çalışmalarından gayet memnunum ve sizlerin devam etmesini arzu ediyorum. Seçimlere güçlü girebilmek için mutlaka üye ziyaretleri gerçekleştirin. Oda ve Borsa Başkanlarıyla güçlü diyalog kurun. İl ve bölge toplantılarına başarılı rol model kadın girişimcilerimizi davet edin. Yerelde iş hayatına yeni başlamış kadın ve genç girişimcilerimizle bir araya gelerek, başarı hikâyenizi anlatın. Sosyal medyayı ve yerel medyayı etkili kullanın. Devir, sosyal medya devri. Bir işi yapmak kadar yaptığını duyurmak da çok önemli. Reklam yapmaktan çekinmeyin. Kendi hikâyenizin kahramanı olun. Lütfen hayallerinizin takipçisi olun.
Hep vurguluyorum. Aklın cinsiyeti olmaz! Başarının cinsiyeti olmaz! Kadın güçlü olursa, toplum da ülke de güçlü olur. Ne diyoruz, Kadın Varsa Yarın Var. Sizlere inanıyorum, güveniyorum. 
Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışmasında ödül alacak olan değerli girişimcilerimiz, her birinizi ayrı ayrı yürekten kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Gününüz kutlu olsun. Yolunuz açık olsun.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN