Türkiye Genelinde Mali Suç Baskını: 179 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tefecilik ve mali suçlara yönelik 52 ilde düzenlenen operasyonlarda 179 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve çeşitli mali suçlara yönelik yürütülen operasyonların sonuçlarını duyurdu. Yerlikaya, dün 52 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 179 kişinin yakalandığını belirtti.

Operasyonlar, Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin mali suçlar birimlerince yürütüldü. Çok sayıda çek, senet ve belgeye el konulduğu bildirildi.

Adana’dan Zonguldak’a kadar birçok ili kapsayan operasyonlarda yakalanan şüpheliler hakkında; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, zimmet, irtikap, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, görevi kötüye kullanma, resmî belgede sahtecilik, parada sahtecilik ve 6114 sayılı kanuna muhalefet suçlarından işlem başlatıldı.

Yerlikaya, vatandaşların tefecilik ve benzeri yöntemlerle mağdur edilmesinin önüne geçmek için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. 

İLKHA

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
05326632592
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!