TFF Riva'da Hakemlerin Terfi Mücadelesi Nefes Kesti
TFF'nin bu yılki en kapsamlı terfi kursu sona erdi. Kurslarda hangi adaylar öne çıktı? Detaylar haberimizde…
18-24 Haziran 2025 tarihleri arasında TFF Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Merkez Hakem Kurulu koordinasyonu, Hakem İşleri Koordinatörlüğü organizasyonunda "Bölgesel'den Klasman'a" ve "Klasman'dan Üst Klasman'a" terfi kursları gerçekleştirildi.
Kurslara hakemler, yardımcı hakemler ve gözlemciler katılım sağladı. MHK Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK üyeleri ve Hakem Atletik Performans Departmanı'nın hazır bulunduğu organizasyonda, hakemler, yardımcı hakemler ve gözlemciler için kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Merkezi kurslar değerlendirme kapsamı
Hakem, yardımcı hakemler ve gözlemcilerin performansları aşağıdaki değerlendirme kriterlerine göre analiz edildi:
Atletik testler ve fiziksel değerlendirmeler: Hakem Atletik Performans Departmanı tarafından Yo-Yo dayanıklılık testleri, kısa metre koşuları, CODA testi (yardımcı hakemler) ve vücut yağ yüzdesi ölçümleri gerçekleştirildi. Ayrıca, Üst Klasman'a aday hakemler için UEFA-20 testi de yapıldı.
İngilizce değerlendirmeler: TFF tarafından belirlenen profesyonel bir şirket aracılığıyla, Üst Klasman'a aday hakem ve yardımcı hakemlerin online olarak İngilizce konuşma seviyeleri değerlendirildi.
Oyun kuralları ve görsel sınavlar: UEFA kliplerinden seçilen görüntülerle hazırlanan görsel sınavlar ve oyun kuralları sınavları, farklı kategorilere uygun şekilde MHK koordinasyonuyla gerçekleştirildi.
Mülakatlar: Hakemler, yardımcı hakemler ve gözlemciler; MHK Başkanı ve üyelerinin katıldığı mülakatlarla değerlendirildi.
Katılım sayıları
18-24 Haziran 2025 tarihleri arasında Riva Tesisleri'nde gerçekleşen "Merkezi Terfi Kursları"na ve 13-15 Haziran tarihleri arasında 8 bölgede gerçekleşen "Bölgesel Terfi Kursları"na toplamda 1047 kişi katılım sağladı.
Merkezi Terfi Kursları
Üst Klasman'a aday: 22 hakem, 32 yardımcı hakem ve 19 gözlemci veya gözlemci adayı
Klasman'a aday: 50 hakem, 88 yardımcı hakem ve 57 gözlemci veya gözlemci adayı
Bölgesel Terfi Kursları
Bölgesel Klasman'a aday: 151 hakem, 268 yardımcı hakem
Kadın Bölgesel Klasman'a aday: 21 hakem, 76 yardımcı hakem
Bölgesel Gözlemci Klasman'a aday: 263 kişi
Toplam katılım
Hakem: 244 kişi
Yardımcı hakem: 464 kişi
Gözlemci: 339 kişi
Genel toplam: 1047 kişi
MHK, bu kurslarla hakemlerin performanslarını detaylı bir şekilde değerlendirerek, hakemlik kariyerlerinde bir üst kategoriye terfi edebilecek isimleri TFF Yönetim Kurulu'na sunacaktır.
Bakmadan Geçme





