Politika Ve Ekonomi Habercisi Yeliz Şenyerli, Magazine Haber Oldu

Kendini bildi bileli çevresinde olup bitenleri merakı ve anlam bulma çabasıyla topluma aktarmayı amaçladığı için gazeteciliği meslek edinen, eğitimi biter bitmez televizyonculuğa 'Anılardan Kesitler' adlı kültür sanat ve 'Ekonomide Gündem' programlarıyla başlayan Yeliz Şenyerli, 10 yıl boyunca gazete, dergi ve televizyonlarda kültür sanat, ekonomi ve politika alanlarında yazılar yazdı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

     Televizyon haberciliği alanında kanallarda program; haber ve yayın editörlüğü yapan Yeliz Şenyerli; fikir dünyasını yansıtan gazeteciğin yanı sıra içindeki neşeli, üzgün, umutlu, karamsar çocuğu, yani Yeliz’in duygularını her zaman en iyi ifade eden şarkı söylemeyi de seçtiği için yabancısı olduğu magazin medyasına haber olarak geçiş yaptı. 
     Müzik dünyasına sunduğu tekli şarkısı ‘Yine Seni Severim’ Sofa Sanat logosuyla müzik severlere sunuldu. Sözü ve müziği Oğuzhan Gürcan’a ait olan ‘Yine Seni Severim’ isimli eserin aranjör koltuğunda başarılı müzik adamı Ahmet Korhan Çetiner oturdu. ‘Yine Seni Severim’ isimli esere Umut Kumral Devecioğlu yönetmenliğinde bir de klip çalışması yapan Yeliz Şenyerli, bu çalışmanın şarkısını ifade etmesi açısından kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Klip çalışması öncesi bir imaj çalışması için harekete geçtiğini; fakat haberci kimliğinden uzaklaşmayan bir Yeliz Şenyerli olarak kamera önünde olduğunu sözlerine ekledi. Başarılı yorumcu, müzik dünyasında farklı olduğunu şu sözleriyle ifade etti: “Ben çok özgür ruhlu biriyimdir, ele avuca sığmam, kalıplara giremem. Bu yapım, sanatsal üretimlerime ve şarkı yorumuma da yansır. Niyetim; şarkılarımı dinleyenlerin, özgür ruhumu hissederek kendilerini sınırlandıran duyguları serbest bırakarak hafiflemeleri” dedi. 
     Başarılı haberci Yeliz Şenyerli, gazeteciliği seçme amacı; toplumu bilgilendirmek, farkındalığını artırarak elinden geldiğince ileriye götürmek. Toplumcu biri olduğu için müzik çalışmaları ile hedefi ise yine topluma yönelik; insanların hissettiği, belki kaçtığı, anlamlandıramadığı, ifade edemediği duygularına tercüman olmak. Aklı, yüreği, kalemi ve nefesi yettiğince ömrünün sonuna kadar bir gazeteci ve müzisyen olarak topluma hizmet edeceğini sözlerine ekledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN