Mv. Ağbaba: Malatya'nın Hakkını Savunmaya Devam Edeceğim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya'da Basın mensuplarıyla buluşarak gündemi değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

  Önemli açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Veli Ağbaba Türkiye’de en çok Fezlekesi olan ikinci kişi benim dedi. Malatya’ya ayrılan yatırım parasının Malatya’da hangi yatırımı bitireceğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum dedi. Gri Pasaport olayını da gündeme getiren Ağbaba” suçlular ortada ama onlara bir şey yok Adalet sadece CHP li belediyelere işliyor diyerek sert tepki gösterdi.

          2023 yılı Malatya’daki yatırımlar için ayrılan paranın Malatya’nın dişinin kovuğunu doldurmayacağına işaret eden CHP genel başkan yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, “bu para hangi yatırımı bitirecek, hangi yeni yatırımı karşılayacak?” dedi.

  Kentte bulunan bir otelde gerçekleştirilen toplantıya CHP genel başkan yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, CHP il başkanı Barış Yıldız, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe başkanları, kadın kolları başkanları, parti meclis üyeleri ile basın mensupları katıldı.

“DİŞİNİN KOVUĞUNA GİRMEZ”

        Geçtiğimiz günlerde CHP Malatya il başkanlığına ataması yapılan Barış Yıldız’ı tebrik ederek başarılar dileyen CHP genel başkan yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba; “Şimdi 2023 yılı ile ilgili Malatya ödeneği açıklandı. Malatya için açıklanan toplam ödenek 1.3 milyar TL. 2023 yılında yatırım programında yer alan projelerin toplamı 454 milyar iken, Malatya’ya ayrılan toplam ödeneğin 350’de 1’i ayrılmış durumda. 1.3 milyar TL hangi yatırımı bitirecek, hangi yeni yatırımı yapacak? Bu para maalesef dişinin kovuğuna girmeyecek bir para. Türkiye’ye ayrılan toplam paranın 350’de 1’i olarak  görüyoruz.” ifadelerinde  bulundu.

“CEZASIZLIK DEVAM EDİYOR”

        Seçimlerde Pütürge’de sandık görevlilerinin öldürülmesi ile Yeşilyurt ‘gri pasaport’ olaylarını gündeme getiren Ağbaba; “Eğer iktidar partisinin üyesiyseniz cezasızlık hakim oluyor. İçinde insan kaçakçılığı var ve dünyada önemli bir suç olan insan kaçakçılığı, VİP insan kaçakçılığı bir belediye eli ile yapılıyor ve maalesef bir cezasızlık hakim oldu. Tutuklu hiç kimse yok. Birkaç kişi birkaç günlüğüne gözaltına alındı. Onlar serbest bırakıldı. Cezasızlık devam ediyor. 

“ARSLANTEPE GÖZ BEBEĞİMİZ”

            Arslantepe, Malatya’nın kalkınmasına önemli rol olacağına işaret eden Ağbaba; “Bizim göz bebeğimiz Arslantepe var. UNESCO koruma listesine alınmasında emeği geçen milletvekillerine, belediye başkanlarına, valilere teşekkür etmek istiyorum. Malatya için tarihi önemli bir olay. Bununda önce Malatyalı, ardından da devlet kıymetini bilmeli.  Hala orada fiziki şartlar tamamlanmış değil, kültür bakanlığının verdiği destek yok. 
   
          Sizler de biliyorsunuz Urfa Göbeklitepe neredeyse Urfa ekonomisini ayağa kaldırdı, hemen yanı başımızda Nemrut var Adıyaman’a katkısını siz biliyorsunuz. Arslantepe’nin de Malatya için çok daha önemli olduğunu görüyoruz. Ziyaretçi karşılama merkezi 1,5 yıldır hala ihale aşamasına gelmedi. Orada insanlar gittikleri zaman kalacakları yerlerde yok. Yine bir internet sitesi ‘Ozan anıtı’ ile ilgili bir haber yayınladı. Onu TBMM’de gündeme getirdim. Darende’de bulunuyor ‘Ozan anıtı’ onunla ilgili insanların dikkatini çekmeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.

“YEREL BASIN DESTEKLENMELİ”

           Yerel basının zor şartlar altında ayakta durduklarını dile getirerek destek çağrısında bulunan Ağbaba; “İnşallah iktidar olduğumuzda basının önünde bulunan tüm engelleri kaldıracağımızı söylemek istiyorum. Yerel basın çok güç şartlar altında görev yapıyor. Geçtiğimiz günlerde çağrı yapmıştık. Belediyelerin ilanlarını yayınlaması konusunda bir çağrı. Hiç olmasa yerel basın onlarla ayakta duruyor. Mutlaka destek verilmeli. Yerel basın olmasa Türkiye’de demokrasi de olmaz” ifadelerinde bulundu.

Haber: Kayhan İNCEOĞLU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN