Millî Savunma Bakanlığında Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Millî Savunma Bakanlığında düzenlenen törende Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, görevini Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Güler'e devretti. Törene, TSK Komuta Kademesi ile Bakan Yardımcıları da katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Millî Savunma Bakanı olarak Temmuz 2018'de başladığı görevini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sıkıntı vermeden büyük bir gayretle yapmaya çalıştığını ve alnının akıyla tamamladığını ifade eden Bakan Akar, "Ülkemizin ve asil milletimizin güvenliğini, hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlılıkla çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Hulusi Akar, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin uluslararası alanda özne haline geldiğini, bu kapsamda Millî Savunma Bakanlığının da görev ve sorumluluklarının arttığını söyledi.

Yeni yapısıyla görev ve sorumlulukları artan Millî Savunma Bakanlığının, Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini, operasyonlarını ve tatbikatlarını icra ettiğini vurgulayan Bakan Akar, "Görev süremiz boyunca hudutlarımız bugüne kadarki en yoğun ve en etkili tedbirlerle korunmuştur ve korunmaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

"Terörist neredeyse hedefimiz orası" anlayışıyla "terörü kaynağında yok etmek" gayretiyle yurt içi ve sınır ötesinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı başarılı operasyonlara dikkat çeken Bakan Akar, "Mehmetçik terörle mücadelede büyük başarılar gerçekleştirmiştir. Yurt içinde terör bitme noktasına gelirken sınır ötesinden Türkiye'ye yönelik saldırılar bertaraf edilmiş ve terör koridoru parçalanmıştır." şeklinde konuştu.

Bakan Hulusi Akar, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta hak ve menfaatlerin kararlılıkla korunmaya devam ettiğini vurgulayarak hiçbir oldubittiye ve hakların çiğnenmesine müsaade etmediklerini belirtti. Dost ve kardeş ülkelerle müttefiklerin haklı davalarında yanlarında olmayı sürdüreceklerini aktaran Bakan Akar, şunları söyledi:

"Tüm bu başarılarda en büyük pay başta aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere yüksek bir görev ve sorumluluk bilinciyle fedakârca çalışan siz kıymetli silah ve mesai arkadaşlarıma aittir. Peygamber Ocağı olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla, aklın ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde ve yasalar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayan sapasağlam hiyerarşik yapı içinde, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında milletinin emrinde, görevinin başındadır. Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bu toprakların vatan olmasından devletimizin bu seviyeye gelmesi için emeği geçen tüm devlet büyüklerimizi, komutanlarımızı ve asil milletimizi sevgiyle, saygıyla minnetle anıyorum."

YARIM ASIRLIK SİLAH VE MESAİ ARKADAŞIM

"Yarım asırlık silah ve mesai arkadaşım, çok değerli kardeşim" diye hitap ettiği Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'i tebrik ederek başarı dileklerini ileten Bakan Akar, "Bizlere vatan, millet, Cumhuriyet ve sancak için çalışma imkânı ve fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha saygı ve şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Bakan Hulusi Akar, sözlerinin sonunda helallik isteyerek "Bizden yana helal olsun, yolunuz bahtınız açık olsun." ifadesini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELE

Görevi devralan Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler de bu önemli görevi kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a şükranlarını sundu.

Bakan Hulusi Akar'a, terörle mücadele ve hudut güvenliği başta olmak üzere ülkenin huzur ve güvenliği, uluslararası ve bölgesel güvenlik konularında üstlendiği aktif rol ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon konularındaki desteklerinden ve başarılarından dolayı şükranlarını ileten Bakan Yaşar Güler, "Millî Savunma Bakanlığı göreviniz içinde devletimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapmış olduğunuz değerli hizmetler asla unutulmayacak, daima saygı ve şükranla anılacaktır." dedi.

Bakan Akar'a milletvekilliği görevinde başarılarını ileten Bakan Güler, şöyle devam etti:

"Bu bir bayrak değişimidir. Şahsıma tevdi edilen bu büyük sorumluluğun bilinci ile bugün bu bayrağı ben devralıyorum. Amacımız bu bayrağı daha yukarılara taşımaktır. 49 yıl önce şerefle, onurla taşıdığım üniformamı alnımın akıyla çıkarmanın onurunu yaşarken Millî Savunma Bakanlığı gibi önemli bir göreve layık görülmenin de haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi görev sürem içerisinde de birinci önceliğimiz artan bir azim ve kararlılıkla terörle mücadele olacaktır. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü terör örgütü ile en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Hudut güvenliğimiz, alınmış mevcut tedbirlerin her geçen gün geliştirilmesi suretiyle en üst seviyede sürdürülmeye devam edilecektir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin modern harp, araç gereç ve sistemleriyle donatılması kapsamında Bakanlığımızın tüm imkân ve kabiliyetleri birbirinden kıymetli savunma sanayi projelerimizin en kısa sürede hayata geçirilmesi için seferber olacaktır."

Personelin çağın gerekliliklerine uygun olarak yetiştirilmesine, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Bakan Güler, şöyle konuştu:

"FETÖ ile mücadele de artan bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Millî Savunma Bakanlığının sorumluluk alanlarında görevlerimizi başarıyla yerine getirmek için Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bilim ve hukuku rehber edinen, Anayasa'ya ve kanunlara tam bağımlı ve şeffaflık içerisinde, devletimizin tüm kuruluşları ve ilgili tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde, kutsal vatan topraklarımız ile mavi ve gök vatanımızın huzur ve güvenliği başta olmak üzere ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm hak, alaka ve menfaatlerinin korunması için mesai mefhumu gözetmeden durmaksızın çalışacağımıza emin olun."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN