Malatya'ya 400 Milyon Tl Değerinde Eğitim Kompleksi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Malatya'da 400 milyon değerinde inşa edilen Malatya Yeşilyurt Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi'nde inşa çalışmaları devam ediyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Malatya'da 400 milyon değerinde inşa edilen Malatya Yeşilyurt Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi’nde inşa çalışmaları devam ediyor.
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalana protokol kapsamında ilimiz de inşa edilen Malatya Yeşilyurt Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Başkan Özcan, burada yaptığı açıklamada, Malatya’da 6 Şubat depreminin yarattığı fiziki yıkımların ortadan kaldırılarak kentin yeniden inşa ve imar etmek edilmesi amacıyla yoğun bir mücadele sergilendiğini ifade etti.
“TOBB HER ZAMAN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞTUR”
Malatya'nın dört bir yanının şantiye alanı olduğunu kaydeden Başkan Özcan, şunları söyledi:
“Malatya'da bir taraftan kalıcı konutlar ve iş yerleri yapılırken bir taraftan da depremde yıkılan veya hasar alan okullarımız hızla inşa ediliyor. Bugün burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Malatya'da yapımını gerçekleştirdiği Anadolu Lisesi'nin inşaat alanındayız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB camiası Türkiye'nin yaşadığı her zorlukta ve her sıkıntıda Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için her zaman elini taşın altına koymuş ve bugün Malatya'ya yaklaşık 400 milyon değerinde bir eğitim kampüsü yapılıyor. 1.Organize Sanayi Bölgemizde toplam 24 derslikli, 200 öğrenciyi misafir edecek yurt kapasitesi ve spor kompleksiyle beraber çok ciddi bir eğitim kompleksi inşa ediliyor. Mesleki eğitimin gittikçe zayıfladığı bir dönemde özellikle organize sanayi bölgelerindeki iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bütün bireyleri burada yetiştirmek üzere çok önemli bir eğitim kompleksi inşa ediliyor."
"TOBB’UN MALATYA’DAKİ İKİNCİ OKULU”
TOBB'un Malatya'da ikinci okulunu inşa ettiğini dile getiren Başkan Özcan, "Türkiye'nin 81 ilinde Milli Eğitim Bakanlığımızla yapmış olduğumuz bir protokolle aslında Türkiye'nin her yerinde var ama Malatya'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ikinci okulunu inşa ediyoruz. Malatya ili Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'nde de yine bir İmam Hatip Anadolu Lisesi inşa etti. Bugünkü değeri 200 milyon TL değerinde bir okul. Şimdi de Malatya'da hem depremin yaralarını sarıp eğitim camiasını da ciddi anlamda ayağa kaldırmak hem de Malatya'da ve Türkiye'de yaşanan bu mesleki eğitimle ilgili zorluk ve sıkıntıları kısmen de olsa ortada kaldıracak bir yatırım inşa ediliyor. Başta Milli Eğitim Bakanımıza ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza da bu yapılan eserden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Özcan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok güçlü bir devlet olduğunun altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Devletimiz güçlüdür. Sivil toplum örgütleriyle çok ciddi bir kurumsal ilişkiyle Türkiye'nin yaşadığı zorlukları bertaraf etmek için yoğun bir şekilde çalışılıyor. Milli Eğitim Müdürümüz sıklıkla inşaat alanında ziyaretler gerçekleştiriyor. Şu anda Malatya'da da çok hızlı bir şekilde inşaat devam ediyor. Birinci Organize Sanayi Müdürümüz özellikle burada devam eden inşaatın sağlıklı bir şekilde bir an önce faaliyete geçmesi için de müteahhit firmayla beraber yoğun bir mesai harcıyor. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."
"İNŞAATI DEVAM EDEN 41 OKULUMUZ VAR"
Malatya'da eğitim alanındaki son çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise, "6 Şubat depremiyle beraber ilimizde 855 derslik kaybetmiştik. Bunları hızlıca toparlıyoruz. Bu tarihten sonra yaklaşık 54 okulumuzu bitirdik ve devreye aldık. Eğitim öğretime başladık. İnşaatı devam eden 41 okulumuz var. Bu okulumuzda onlardan bir tanesi. İhale aşamasına getirmek üzere İnşaat Emlak Müdürümüzün çalışmalarını yaptığı yaklaşık 35 yatırımımız var. Bir ya da 1,5 yıl içerisinde tüm yatırımlarımız bittiği anda Malatya'mızda, okullarımızın fizik yatırımlarıyla alakalı ihtiyaçlarımızın neredeyse yüzde 100'ünü tamamlamış olacağız ama o dönemde nüfus popülasyonuyla alakalı değişimler olabileceği için bazı lokasyonlarda ihtiyaçlarımız olabilir” diye konuştu.
Bakır, Milli Eğitim Bakanlığımıza deprem bölgesi illerine vermiş oldukları özel hassasiyetten ötürü Sayın Bakanımıza ve ilgili genel müdürlüklere teşekkür ederek, şunları kaydetti:
“Yine bu kadar büyük yatırımların olmasına katkı sunan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu hayırseverlerimizin içerisinde şahıslar ya da kurumlar vardır. Burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine, Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ekibine, illerdeki teşkilatlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada organize sanayi ile entegre edilmiş bir meslek lisesi planlıyoruz. Öğrencilerimiz burada eğitimlerini devam ettirirken organize sanayi içerisindeki kurum ya da kuruluşlarda iş yerlerinde stajlarını görecekler."
Bakmadan Geçme





