Malatya'nın Çarşı Kültürünü Bozmayalım

Malatya Emlakçılar Odamız tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif Programına katılan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 'Emlakçılar dahil 6 esnaf grubumuz KOSGEB desteklerinden yararlanamıyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Bu konudaki girişimlerimiz devam ediyor.” dedi TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine teşekkür ederek, “Türkiye’de emlakçılara kredi veren ilk kooperatiftir” dedi.
Malatya Emlakçılar Odamız tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif Programı bir düğün salonunda gerçekleştirildi. TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül ve emlakçılar katıldılar. 
Programda konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Büyük bir deprem yaşadık. Malatya yıkılmış değil, çökmüş bir şehir içerisindeyiz. Emlakçılarımız KOSGEB desteklerinden yararlanamıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya el atması ve onay vermesi gerekiyor. Kanan değişikliği olması gerektiği bize aktarıldı. Sadece emlakçılar değil, 6 esnaf grubumuz KOSGEB desteklerinden yararlanamıyor. Bu konuda elimizden geldiği kadar mücadelemize devam edeceğiz.” dedi,
Keskin şöyle devam etti, “Yaşanan süreçte önemli olan Malatya’nın nasıl ayağa kaldırılacağıdır. Ticareti ayağa kaldırmadan Malatya’yı ayağa kaldırmak mümkün değil. Bunu bütün siyasetçilere söylüyorum, bunu bütün siyasetçilere söylüyorum. Malatya’yı biran önce ayağa kaldıralım. Malatya’nın çarşı kültürünü bozmayalım. Malatyalılar olarak önümüzü görmemiz lazım. Malatya Küçük Sanayi sitesinde yaklaşık 2 bin işyerimiz ağır hasarlı. Sanayiye inen yok, alana inen yok, ama adamlar milletvekili, ne diyelim? Esnafımızın ve Malatya’mızın sorunları için sonuna kadar mücadele edeceğim, siyasetçiler ister kızsın, kim kızarsa kızsın, hiç önemli değil.”.
Keskin, sadece esnafın 6 bin konteynere ihtiyacı olduğunu söyledi.  
Kültür ve Turizm Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür eden Keskin, “Kültür ve ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Çarşısı’nın ihtiyacı olan 154 adet klimayı kendileri karşılıyor. Malatya’mıza 2 bin 200 konteyner kazandırdı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Keskin, Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül’e  ve yönetimine ve Malatya’ya gelen Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan’a teşekkür etti. 
Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül ise, “Özellikle depremde yaşanan konteyner sıkıntısı gerçekten halen devam ediyor. KOSGEB kredisini bir türlü alamıyoruz, emlakçılar özellikle kredi alamıyor. Ayrıca tapu ve diğer kurumlarda emlakçı üyelerimiz gerçekten bilgi almada çok zorlanıyorlar.” dedi. 
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ise, Malatya’ya gelmeceden önce sorunları çözülmüş bir kent ile karşılaşacağını düşündüğünü, ancak Malatya’ya geldiğinde sorunları çözülmemiş bir kent ile karşılaştığını anlatarak, “Malatya bizim gözümüzde siyaseten çok güçlü bir şehirdir. Maalesef depremden sonra Malatya’da çok bir şey yapılamadığını gördüm. Gerçekten üzücü. İnşallah çalışmalar hızlanır. İnsanları ev sahibi yaparak mutlu eden emlakçılar şuanda hem evsiz, hem konteynersiz. Ne kadar acı bir şey. Büyük bir konteyner sıkıntısı var.” dedi. 
Taylan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine teşekkür ederek, “Türkiye’de emlakçılara kredi veren ilk kooperatiftir. Şuanda emlakçılara 600 bin TL kredi veren tek kooperatif yine Malatya kooperatifidir. Diğer illerde 200 bin TL veriliyor. ” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise Malatya’da emlakçıların büyük bir iş kaybı yaşadığını belirterek, “Malatya’nın nüfusu yaklaşık 70 bin azaldı. Birde kaydını götürmeden  gidenler var, onların sayıda bu kadar vardır diye tahmin ediyorum. Yaşadığımız felaketin kendisi çok büyük” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN