Malatya'nın Bel Kemiği Kayısı Bu Yıl Don Felaketine Uğradı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba''don Felaketi Malatya'ya İkinci Bir Deprem Yaşatmış Durumda''

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

   CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Malatya’da don nedeniyle etkilenen kayısı üreticilerini ziyaret etti. Ağbaba’’ Hem don, hem yağmur hem de hastalık, kayısıları etkilemiş durumda. Malatya’da adeta yeni bir deprem yaşanmış durumda. 

         Deprem’de insanlar evlerini, iş yerlerini kaybettiler şimdi de aşlarını kaybetmiş durumdalar. Eğer devlet sosyal devletse depremde yok olmuş Malatya’nın çiftçisine sahip çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazlarsa Allah bize iktidar olmayı nasip ederse bunu takip etmekte benim görevim olacak’’ dedi.

Malatya’nın Bel Kemiği Kayısı Bu Yıl Don Felaketine Uğradı

        Beydağı Mahallesi Muhtarı,bu yıl kaysımız sadece yüzde 1 oranında var. Kayısımızın yüzde 99’u yandı. Yağan yağmurlar ve aşırı don kayısılarımızın hepsini yaktı. Devletimizden yardım istiyoruz. Don afetinden kaynaklı olarak Malatya’nın afet bölgesi kapsamına alınmasını istiyoruz. Çiftçinin elektrik parası, su parası, gübre parası ödemesi gerekiyor. Kayısıların hepsi yandı, bu sene vatandaşlar çok zor duruma düşecek.

Veli Ağbaba’’ Malatya ikinci kez deprem yaşamış durumda’’.

        Tüm kayısı üreticilerimizi çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Maalesef Malatya’da kayısıların dondan etkilenmesinden dolayı yüzde 70 zarar olduğu söyleniyor. Ayrıca ciddi bir konu daha var. TARSİM manolya ve diğer hastalıklara karşı sigorta yapmadığı için, TARSİM’E sigorta yaptırmış çiftçilerimiz dahi TARSİM’DEN yararlanamayacak. Hem don, hem yağmur hem de hastalık kayısıları etkilemiş durumda. Malatya’da adeta yeni bir deprem yaşanmış durumda. Deprem’de insanlar evlerini, iş yerlerini kaybettiler şimdi de aşlarını kaybetmiş durumdalar. Yani önümüzdeki yılın ürününü de kaybetmiş durumdalar.

       İnsanlar kayısı yansa da yanmasa da aynı masrafı yapıyorlar. Yine sulayacaklar, yine ilaç atacaklar, yine tarlalarını sürecekler. Kayısı yandığı için şimdi hiçbir geliri olmayacak Malatya’nın.  Ben tüm bu sorunların hepsini dile getireceğim ama devletin tüm bu zararları karşılaması gerekiyor. Eğer devlet sosyal devletse depremde yok olmuş Malatya’nın çiftçisine sahip çıkması gerekiyor. Eğer çıkmazlarsa Allah bize iktidar olmayı nasip ederse bunu takip etmekte benim görevim olacak. Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN