MAFED 2.Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdik.

Ankara Malatya Dernekler Federasyonumuzun Seçimli 2.Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdik.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Ankara Malatya Dernekler Federasyonumuzun Seçimli 2.Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdik.
MAFED - Malatya Dernekler Federasyonu 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti.
MAFED Genel Kurulu çok sayıda Sivil Toplum Örgütü temsilcisi, Siyasi Parti temsilcisi, İş İnsanı, Akademisyen, Bürokrat, Sanatçı ve Malatya gönüllülerinin katılımıyla 3 Aralık 2022'de Ankara'da gerçekleşti.
Kurulduğu günden bugüne Malatya'nın yurtiçinde ve yurt dışında tanıtımına ve gelişmesine yönelik çalışmalarıyla bilinen Malatya Dernekler Federasyonu (MAFED) yeni yönetim kurulunu belirledi.
Kurumsal yönetim anlayışı ve tüm alanlarda yol gösterici olma Misyonuyla 2019 yılında kurulan Federasyonumuz 19 Yöneticisiyle Malatya'ya ve bölgeye katma değer üretmeyi hedefleyen Malatya Dernekler Federasyonu’nun 2. Olağan Genel Kurulu, Başkent Ankara'da gerçekleşti.
3 Yılda bir gerçekleşen genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Kamil GÖKSU seçildi.
"Burada bulunan siz değerli gönüllülerimiz ve şehrimizin sivil toplum temsilcileri hep beraber yüreklerimizi, umutlarımızı ve bu çerçevede hayallerimizi gerçekleştirmek için bir aradayız. MAFED, milletimizin değerleriyle, kökleriyle buluşmaya Battalgazi diyarı şehrimiz için umut olmaya devam edecektir." şeklinde MAFED'in Vizyonuna vurgu yaptı.
Başkan Göksu, "Malatya'mız için gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri ve projeler ile etki alanımızı uluslararası düzeye taşımayı, şehrimiz için yol gösterici olmayı ve rehberlik yapmak hedefiyle projelerimize yenilerini ekleyerek, şehrimizde kurumsal yapının bir yönetim anlayışı olarak benimsenmesi ve kurumsal iş yapma kültürü haline gelmesi için yürüttüğümüz faaliyetlerimize yenilerini ekleyeceğiz." şeklinde yeni dönem hedeflerini sıraladı.

MAFED Yönetim Kurulu Başkanı Göksu, "Kurulduğu günden bugüne kurumsal yönetimin “Adillik”, “Şeffaflık” “Hesap Verebilirlik” ve “Sorumluluk” ilkelerini esas alarak yürüttüğü faaliyetleri ile referans gösterilen örnek bir sivil toplum örgütü" hedefine vurgu yaptı.
Malatya'nın kaynaklarını en etkin şekilde yönetilmesi, yabancı sermayeyi çekebilmesi ve rekabetçi kuruluşlar oluşturabilmesinin kritik öneme sahip olduğuna inandığını vurgulayan Göksu, "MAFED olarak son 4 yılda edindiğimiz bilgiye dayanarak Şehrimizin Türkiye ekonomisine yaptığı yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile katma değerin ülke kalkınmasına büyük fayda sağlayacağının göstergesi olduğunu" belirtti.
Federasyonumuzun Danışma Meclisi bakanımız Merhum Güldal Akşit hanımefendi tarafından oluşturulmuş ‘’Malatyalılar arasında olabildiğince geniş ve güçlü bir iş birliğine katkı sağlanabileceği düşüncesiyle Kurucu Yönetim Kurulunun Teklifi (Madde 10-12)ile Genel Kurulca (Madde 9-12) Mesleklerinde ve görevlerinde önemli seviyelere gelmiş, bilgi birikimleri ile federasyonumuza büyük katkı sunacak kapasitede ,Malatya ve/veya Malatyalılarca büyük ölçüde kabul görmüş Siyasetçi, İş İnsanı, Bürokrat, Akademisyen, Emekli Kamu Görevlileri, Asker ve Yargı Mensubu Hemşerilerimiz arasından seçilmişlerdir., Danışma meclisi Başkan, Başkan Vekilleri Danışma meclisi koordinatörü ve meclis tarafından uygun görülecek 15 kişilik başkanlık divanından oluşan çalışma gruplarından oluşur.,,
Genel Kurulumuzun tamamının oylarıyla Danışma Meclisi Başkanlığı’na M. Akif Üstündağ Getirilmiştir.
Mehmet Akif Üstündağ da konuşmasında başarısının arkasında Malatyalılar olduğunu o yüzden Malatyalılara bir nebzede olsa katkım olacaksa ne mutlu bana dedi.

Ankara Malatya Dernekler Federasyonumuzun Seçimli 2.Olağan Genel Kurul Toplantısına çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları katıldı;
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal
İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk 
AK Parti Ankara il başkan yardımcısı Nagehan Akbaba
CHP Ankara il başkan Yardımcısı Av.Deniz Çakır
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ 
Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven 
Malatya E. Milletvekili Ömer Faruk Öz
Türk Habersen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu 
Demiryol iş sendikası Genel başkan yardımcısı NURETTİN Öndeş 
Ankara Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır
Malatya konfederasyonu başkanı Adil Gevrek 
Malatya sivil toplum örgütleri birliği başkanı Nazife Özdemir 
Cemal sertkaya-kırıkkale federasyonu başkanı 
Ahmet Koç-Yozgat Federasyonu başkanı 
Mehmet Bilgin-Bolu Federasyonu başkanı 
Tuncay Tekay-Kırşehir Vakfı Başkanı 
Selahattin Ayvaz-Erzincan Federasyonu başkanı 
Tuncay Sönmez-Kars ve Çevre illeri fed başkanı 
Zekiye Umut-Uzat Elini Derneği başkanı

YÖNETİM KURULU
1-Kamil Göksu
2-Mustafa Namık Güzeler
3-Tekin Başer 
4-Naki Dikbaş
4-Gökhan Metin
5-Sıddıka Kuşanaç
6-Selçuk Kaymaz
7-Dr.Bülent İnce
8-Haluk Akşit
9-Nihat Soykan
10-Güzün Koçak
11-Av.Coşkun Türkmen
12-Av: Tacettin Ayhan
13-Cemal Subaşı
14-Samiye Durmuş
15-İbrahim Evin
16-Metin Alan yüz
17-Samiye Durmuş
18-Asimet Bingöl
19-Fuat Yılmaz 
Oy Birliği İle Seçildiler.
Başkan Kamil Göksu; Katılım sağlayan tüm hemşerilerimize, Siyasi Partilerimizin değerli temsilcilerine, STK Başkanlarımıza, Değerli bürokratlarımıza, çok değerli danışma meclisi üyelerimize ve kıymetli delegelerimize katılımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN