Keskin'den Özal ve Hamido Mesajı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının 31. Yıldönümünde, Eski Malatya Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu'nu bombalı suikast sonucu katledilişinin 46. Yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını bildirdi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının 31. Yıldönümünde, Eski Malatya Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu'nu bombalı suikast sonucu katledilişinin 46. Yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını bildirdi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 31. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Malatya esnaf ve sanatkar camiası olarak 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının 31. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Özal’ın izlediği siyasetin temelini oluşturan Düşünceyi İfade Hürriyeti, Din ve Vicdan Hürriyeti ve Teşebbüs Hürriyeti her yönüyle Türkiye’nin önünü açmıştır. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için göstermiş olduğu çaba hiçbir zaman unutulmayacaktır. Özal’ın Malatyalılara ve Malatya’ya karşı ayrı bir sevgisi vardı. Malatyalılar bu sevgiyi 31 yıldır ilk günkü gibi yaşatıyorlar.” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Eski Malatya Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu'nu bombalı suikast sonucu katledilişinin 46. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda ise, “17 Nisan 1978 tarihinde bombalı paket suikastı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Eski Malatya Belediye Başkanı ve Eski Malatya Milletvekili Şehit Hamid Fendoğlu’nu şehadetinin 45. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz. 17 Nisan 1978’de Malatya tarihinin en karanlık günlerinden birisini yaşamıştır. Yaşanan olay, Hamid Fendoğlu’nun şahsında tüm Malatyalılara yönelik gerçekleştirilmiştir. Malatya tarihinin en önemli ekonomik ve beyin göçünü o dönemde vermiştir. Duamız, Malatya’nın ve Malatyalıların bir daha o karanlık günleri yaşamaması içindir.” İfadelerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN