Kent merkezindeki esnaflardan tepki

'Çarşı ile alakalı projeler ve proje değişiklikleri gerçek sahipleri olan çarsı esnafından köse bucak saklanmaktadır'

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Asrın felaketinin ağır tahribata yol açtığı Malatya’da çarşı projesinde çalışmalar devam ederken bölge esnafından tepki geldi. Soykan parkında toplanan esnaflar, “Çarşı ile alakalı projeler ve proje değişiklikleri gerçek sahipleri olan çarsı esnafından köşe bucak saklanmaktadır” dedi.
Projenin sürdüğü alanda bir araya gelen esnaflar adına konuşan Mehmet Bak, toplanmalarının amacının ekmek teknelerine sahip çıkma mücadelesi olduğunu belirterek, “3 kuşaktır dedelerimizin, babalarımızın ömürlerini harcayarak, dişinden tırnağından artırarak kazandıkları bu ekmek teknelerimizi birilerinin rantı uğruna ortadan kaldırılmasına karşı çıkmak için buradayız.” dedi.
Birilerinin rantı uğruna çok sayıda küçük esnafın ekmeğine göz dikildiğini öne süren Bak, “Tek derdimiz kendi yerimizde, kendi işyerlerimizin ivedilikle yapılarak bizlere, yani gerçek sahiplerine teslim edilmesidir. Her ne hikmetse çarşı ile alakalı projeler ve proje değişiklikleri gerçek sahipleri olan çarsı esnafından köşe bucak saklanmaktadır, fikrimiz dahi sorulmuyor. Malatya'yı belki de ömründe hiç görmemiş, bir veya birkaç kişinin elinde oyuncak haline getirilmiştir” diye konuştu.
Son zamanlarda sıkça duydukları ve gerçekliğini teyit ettiremedikleri bir duyumu da paylaşan Bak, “Hatay’da 500’den fazla mimar ve planlayıcı ordusuyla çalışılırken, Malatya'yı bir veya birkaç kişinin planladığı söyleniyor. Eğer bu gerçekse, Malatya'nın sahipsizliğini bir defa daha üzülerek görmüş oluyoruz. Bu şehri, bu şehirde yaşamış, bu şehrin geçmişini ve insanlarını tanıyan, Malatya’nın öz evlatları dururken neden başkaları tasarlıyor. Bir gece vakti, birilerinin rantı uğruna, oldubittiye getirilerek ekmek teknemizin ortadan kaldırılması depremde ağır yara almış çarsı esnafını diri diri gömmekten başka bir şey değildir. Biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu gaspın sorumluları her kim yada kimler ise bunun faturasını ödeyemeyecekleri aşikârdır. Yeniden ayağa kalkmaya çalışan Malatya köksüz bir ağaç gibi devrilmeye mahkum edilmektedir. Tekraren söylüyoruz. Tek derdimiz kendi dükkânlarımızın kendi yerimizde ivedilikle yapılarak bizlere teslim edilmesidir. Kimsenin malında, parasında-pulunda gözümüz yok. Bizler çarsı esnafları olarak ekmeğimizin ve ekmek teknemizin peşindeyiz. Bunu korumak için sonuna kadar mücadele edeceğimizi, siz değerli basın aracılığıyla buradan duyurmak istiyoruz. Buradan algı oluşturmaya çalışacaklara da sesleniyoruz.  Bizler, her birimiz Müslüman Türk evlatları olarak camiye karşı bir tavır asla sergilemiyoruz, sergileyemeyiz. Aksine dinimizin temeli Namazgâhlarımızın çocuk oyuncağı haline getirilmesine karşıyız.  Bu konuyla alakalı direkt yada dolaylı, kişi, kurum yada kuruluş kim varsa, duyuramadığımız sesimize kulak versinler. Yanlıştan dönmek zor değildir, aksine erdemliliktir” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN