Kaldırıma Ceza Geldi... Yürürken Dikkat?

Kent genelinde yürütülen yeni uygulamayla birlikte birçok iş yeri şaşkınlık yaşadı. Ayrıntılar haberimizde.

Sivas Belediyesi, kaldırım işgallerine karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un talimatıyla başlatılan kapsamlı denetim süreci kapsamında, kaldırımları işgal eden işletmelere ciddi yaptırımlar uygulanmaya başlandı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelinde yürütülen denetimlerde, ürünlerini kaldırımlara taşıyarak yayaların geçişini engelleyen iş yerleri tespit edildi ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

Kaldırımda Ürün Sergileyene Rekor Ceza İşte O Rakam!

Özellikle çarşı merkezi ve yaya yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde kurallara uymayan işletmelere toplam 1.116.815 TL idari para cezası kesildi.

Kaldırım işgallerine karşı yürütülen denetimler, Şehir Kameraları İşlem ve Takip Merkezi ile desteklenerek daha etkin ve kapsamlı hale getirildi. Bu sayede özellikle gözden kaçan veya geçici olarak kaldırımı işgal eden noktalar da tespit edilerek anlık müdahale kolaylaştı.

Kaldırımda Ürün Sergileyene Rekor Ceza İşte O Rakam!

Konuya ilişkin açıklama yapan Zabıta Müdürü Nuri Çayır, “Kaldırımlar toplumun ortak alanıdır. Bu alanları özel mülk gibi kullananlara karşı tolerans göstermeyeceğiz. Denetimlerimiz aralıksız sürecek. Başkanımızın bu konudaki net talimatı doğrultusunda hareket ediyoruz.” dedi.

Vatandaşlar, kaldırım işgali ile ilgili ihbar ve şikâyetlerini 444 58 44 çağrı merkezini arayarak Sivas Belediyesi’ne bildirebiliyor.
 

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!