İngiltere'de Kalıcı Oturum İçin Artık 10 Yıl Şart!

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkede kalıcı oturum elde edebilmek için gerekli olan ikamet süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarıldığını duyurdu.

Starmer, yaptığı açıklamada, gerekli olan ikamet süresinin 5 yıldan 10 yıla çıkarılma kararını, “Ülkemize gelen insanlar aynı zamanda entegrasyona, yani dilimizi öğrenmeye de bağlılık göstermelidir. Sistemimiz, bu bağlılığı gösterenlerle göstermeyenleri açıkça ayırt etmelidir. Bunun adil olduğunu düşünüyorum.” diye savundu.

Bu önlemle birlikte hükümet, göçmen işçiler için gerekli yeterlilik seviyesini artırıyor, istenen diploma düzeyini yükseltiyor ve İngilizce dil yeterliliği şartlarını sıkılaştırıyor.

Starmer, şu anda daha az kişinin ekonomiye güçlü katkı sağladığını belirtti. Ayrıca İşçi Partisi hükümetinin, “kontrolü geri alma” sözünü nihayet yerine getireceğini ve göçün ulusal çıkar doğrultusunda işlemesi için artık kimin ülkeye gelebileceğine karar vermeye başlayacaklarını söyledi.

Yerel basından bir gazeteci, göçmenlerin vatandaşlık başvurusuna uygun hâle gelmeden önce ülkede iki kat daha uzun süre yaşamasını istemesinin “kendi ayağına sıkmak” olup olmadığını sorduğunda Starmer şöyle yanıt verdi:

“Yüksek göç oranlarının büyümeye yol açtığı yönündeki teori, son dört yılda test edildi. Bu verilere göre, o bağlantı geçerli değil.”

İşçi Partisi tarihsel olarak göçmenliğe daha açık bir tutum sergilemişti. Ancak parti, 2010’daki genel seçimlerde iktidarı kaybettikten sonra politikalarını yeniden gözden geçirdi ve daha katı bir tutum benimsedi.

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!