CHP Milletvekili Adayı Kiraz' Birçok Projeyi Hayata Geçireceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, 'Biz daha fazla milletvekili çıkarırsak, iktidarı elde edersek, Malatya'yı daha fazla milletvekiliyle temsil edersek Malatya'da, Doğanşehir'de hakkını alacak.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, “Biz daha fazla milletvekili çıkarırsak, iktidarı elde edersek, Malatya’yı daha fazla milletvekiliyle temsil edersek Malatya’da, Doğanşehir’de hakkını alacak. Bize destek ve güç vermeniz lazım ki bizde verdiğimiz bu sözleri yerine getirelim” dedi. 

       Kiraz, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. İlçe ilçe gezerek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Kiraz, Doğanşehir ziyaretinde, milletin desteğiyle CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü cumhurbaşkanı yapmak istediklerini söyledi. 

“EVLERİNİZİ 5 KURUŞ ALMADAN YAPIP, TESLİM EDECEĞİZ”

       Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Kiraz, “Bu zor süreç ve dönemde önemli vaatlerimiz var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü var; depremde evi yıkılan ya da ağır hasar alanların evlerini 5 kuruş almadan yapıp, teslim edeceğiz. Aynı iktidar devam ederse yine aynı evler yapılır ama 20 yıl bu evin borcunu ödeyeceksiniz. Sizi borçlandıracaklar ve 20 yıl boyunca borç ödemek zorunda kalacaksınız. Sosyal devlet anlayışında devlet, vatandaşının barınma sorununu çözmelidir.

         Şu anda TOKİ tamamen amacından sapmış, kar amaçlı bir kuruma dönüşmüş. TOKİ yapıyor ama üç katına satıyorlar. Çiftçilik ve tarımla uğraşan vatandaşlarımız 20 yıl bu parayı ödeyemez ve ev sahibi olamazlar. Evlerinizi 5 kuruş almadan yapacağız, bunun için sizlerden destek istiyoruz” dedi. 

“MALATYA 20 YILDIR VERDİĞİ DESTEĞİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”

       Kiraz, her alanda önemli projeleri hayata geçireceklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü.“ Çiftçiler tütün üretimi yapıyordu, şimdi tütün üretimi yasaklanıyor. Tütün üreticileri mağdur ediliyor. Burada yapacağımız her işin kazancı kalmamış durumda. Çiftçinin, köylünün yaptığı işten cebine hiçbir şey girmiyor. Kayısı ile uğraşan çiftçilerimiz var, kayısı kaderine terk edilmiş durumda. Her yıl tutsa da tutmasa da kayısı problem. Kayısıya maalesef üvey evlat muamelesi yapılıyor.

        Fındık, çay ve üzüme alan bazlı destek veriliyor. Çiftçinin daha rahat üretebilmesi için taban fiyat veriliyor, çiftçi ürününü kaça satacağını biliyor. Ama kayısıya gelince ne taban fiyat var ne de alan bazlı destek var. 20 yıldır Malatya, AK Parti’ye en büyük desteği veren illerden birisi ama hakkını ve karşılığını alamıyor.”

         “Bize inanın ve güvenin” diyen Kiraz, “Biz daha fazla milletvekili çıkarırsak, iktidarı elde edersek, Malatya’yı daha fazla milletvekiliyle temsil edersek Malatya’da, Doğanşehir’de hakkını alacak. Bize destek ve güç vermeniz lazım ki bizde verdiğimiz bu sözleri yerine getirelim” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN