Çalık: Türkiye Yüzyılını İnşa Edeceğiz

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Gazeteciler cemiyeti ziyaretinde Malatya ve ülke gündemini değerlendirirken 'Hem Türkiye'ye, hem de Malatya'ya çok önemli hizmetler, bugüne kadar sunduk, yarında Allah nasip ederse 2023 yılında da, sonrasında da sunmaya devam edeceğiz. Bu sunuşu yaparken de, Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz.' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gazeteciler Cemiyeti’nin (MGC) 34. Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir ziyaret gerçekleştirdi. Çalık ve beraberindekileri MGC başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri karşılarken, Çalık’a ziyaretleri için teşekkür ettiler. 
 Ziyarette ilk olarak bir değerlendirme yapan MGC başkanı Vahap Güner; “MGC 1989 yılında Rahmetli Turgut Özal’ın destekleriyle ve Kurucu Başkanımız Haydar Karaduman’ın nezdindeki bir gurup arkadaşla birlikte kurulmuştu. 33 yıl geriden bırakıp, 34 yaşına bastığımız bu günlerde cemiyetimizi ziyarete gelen AK Parti Malatya milletvekilimiz Öznur Çalık’a ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.  Şimdiye kadar Malatya’dan tek kadın milletvekili seçilen sayın Öznur Çalık’ı MGC’nin yapmış olduğu bütün etkinliklerde her zaman yanımızda gördük. Malatya şartlarında bir kadının 5 dönem milletvekili seçilip görev yapması ve Malatya’ya da gerçekten hizmet anlamında da önemli projelere imza atması nedeniyle de kendisine her zaman teşekkür ettik. Malatya’nın elbette sorunları var. Bizim de sorunlarımız var ama rahmetli Haydar Karaduman’ın dediği gibi sorumluluklarımız hep öncelikle gelir. Cemiyet anlamında seçilmişlerin, başkanların başarılı olması bize her zaman gurur verir, mutluluk verir. Onların başarılı olması bizim ilimizin başarılı olması anlamına gelir” dedi.
 AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz ‘da; “Sayın Öznur hanım ile beraber bugün basın kuruluşlarını geziyoruz. İlk olarak MGC’den ziyaretlerimize başladık. Cemiyetin kurucu başkanı olan Haydar Karaduman’a yeniden Allah’tan Rahmet diliyorum. Buraya gelince birlikte mesai yaptığımız, her programda bizlere eşlik eden arkadaşlarımızı görüyoruz. Bundan dolayı basın mensupları bizlerinde yol arkadaşı diye bileceğimiz arkadaşlarımız” diye konuştu.
“Karaduman Malatya’nın önemli bir değeriydi” 
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise; “34 yaşında bir cemiyet. 34 yaşına kadar bu cemiyette görev yapan, bütün sorumluluğu omuzlarında taşıyan bütün gazetecilerimize dünden, bugüne görev alan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Haydar Karaduman başkanımı rahmetle yad ediyorum. O Malatya’nın kıymetli bir değeriydi. Bugüne kadar Malatya’nın gözü, sesi, kulağı oldu ve şimdi Haydar Karaduman’ın evladı Bektaş Karaduman babasının bıraktığı yerden yoluna devam ediyor. Vahap Güner ve diğer yönetimdeki arkadaşların 34. yılınızı kutluyor ve başarılarınız daim olsun diliyorum.” İfadelerinde bulundu. 
“Kalkınmanın yüz yılı olsun”
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 2023’de yüz yıl olması nedeniyle düşüncelerini kaydeden Çalık; “34 yılın en az 20 yılına şahitlik etmiş birisi olarak 20 yıl boyunca AK Parti iktidarlarıyla birlikte 21 yaşında bir partinin Türkiye’ye hizmet ediyor olması ve benimde bu sürecin şahidi olarak katkıda bulunmam benim için çok büyük bir onur. Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak, AK Parti’nin bir ferdi olarak hem Türkiye’ye hem de Malatya’ya çok önemli hizmetler, bugüne kadar da, bugünde sunduk, yarında Allah nasip ederse 2023 yılında da, sonrasında da sunmaya devam edeceğiz. Bu sunuşu yaparken de, Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz. Türkiye yüzyılı derken sadece bir söylem değil hedeflerimiz var. O hedefler içerisinde Türkiye kalkınmanın yüzyılı olsun istiyoruz, barışın, gücün, istikbalimizin, geleceğimizin, şefkatin, iletişimin, güçlünün değil, haklının yüzyılı olması için çaba sarf ediyoruz ve sarf etmeye devam edeceğiz. Dün Türkiye gündemi belirlenen bir ülke iken, bugün Türkiye dünyanın gündemini belirliyor. Dijitalin yüz yılı olsun istiyoruz, başarının yüz yılı olmasını istiyoruz. İlk olmak, en olmak istiyoruz. Kalkınmanın yüz yılı olsun, bütün vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltelim ve üretimi, yatırımı, sanayiyi, istihdamı hep birlikte arttıralım istiyoruz ve bunlar için elimizden gelen çabayı sarf ettik, sarf etmeye de devam edeceğiz. Türkiye yüzyılı diyoruz. 2023 hedeflerini koyduğumuz zaman hiç kimse 2023’e erişebileceğimizi ve iktidarın 20 yıl boyunca AK Parti ile devam edeceğini düşünmemişti. 2023 vizyonu dediğimizde herkes, dürbünle bakılan bir yıl olarak görmüştü. Ama binlerce kere şükürler olsun bugün yeni bir söylemle AK Parti’nin birinci 20 yılından sonra, ikinci 20 yılına adım atarken, ‘Türkiye yüzyılı diye adım atması bizim için çok önemli. Hedeflerimiz Türkiye yüzyılını inşa ederken, bu yüzyılın Malatya’nın da yüzyılı olması için elimizden gelen tüm çabayı dün olduğumuz gibi, bugünde gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. İstihdama, üretime devam edeceğiz. Esnafımızın, üreticimizin, çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“Eğitimde büyük yatırımlar yaptık”
20 yılda Malatya eğitimi için büyük yatırımlar kazandırdıklarını anımsatan Çalık; “Malatya’ya son 20 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan gençlik ve spor dahil her alanda yaklaşık 33 milyar TL tutarında hizmet ve yatırımlarda bulunduk. Eğitimde 5 bin 236 adet yeni derslik kazandırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul ve ortaokul için 23, liselerde 21. Sadece ilimizde eğitimde 2 milyar 200 milyon lira tutarında 129 proje var. Bu projeler tamamlandığında derslik başına düşen öğrenci sayısı 17-18 civarında olacak. Gençlik ve sporda 7 bin 848 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 56 spor tesisi inşa ettik. Bölgenin en büyük mahalle bazındaki spor kompleksini Yeşilyurt ilçemizde Kaynarca Mahallemize kazandırıyoruz. Malatya sağlık turizminin başkenti olsun dedik. Bu hedeflerimiz çerçevesinde de bütün ilçelerimize ilçe hastanelerimizi kazandırdık. Gençlik ve spor alanında çok önemli yatırımları kazandırdık. Son 20 yılda yapmış olduğumuz yatırımlara bu sene 44 tesis, yurtlarımızın kapasitesini de 3 bin 500’e çıkarttık. Bölge adiye mahkemesi Malatya’mızda kuruluyor. Yerini de belirledik, kiralamasını tamamladık. O yerinde satın alınması için bakanımızla görüşme gerçekleştirdik. Kuzey çevre yolunun yüzde 50’si tamamlanmış ve geri kalanını da inşallah en kışı sürede tamamlayacağız.” dedi.  
“6. Bölge için taleplerimizi ilettik” 
6. bölge teşviklerinin uzatılması adına taleplerde bulunduklarını hatırlatan Çalık, açıklamasının devamında ise; “Tarım ve ormanda şehrimize 14 baraj, 12 sulama tesisi, 48 taşkın koruma tesisi ve 10 hidroelektrik santrali inşa ettik. Bugüne kadar inşa ettiğimiz tesislerle 410 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yoncalı Barajı'nın inşaat çalışmalarını tamamladık, isale tünel çalışmaları devam ediyor. İlçelerimizin hükümet konaklarını da, emniyet binalarını da yeniliyoruz. Malatya’nın sanayisi ve ticaretinin büyümesi adına her türlü desteği verdik. 30 bin insanımıza iş kapısı açan 1.ve 2.OSB’nin ardından 3.OSB için kamulaştırmaya verdiğimiz desteklerle 600 bin m2 alanın kamulaştırılmasının önünü açtık. En son geçtiğimiz günlerde Malatya’mızın ticaret ve sanayicileriyle bir araya geldiğimizde 6.Bölge teşviklerinin 1 yıl daha uzatılması talebi vardı. Bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile görüşmelerimizi yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde iş dünyamızın bu talebi de olumlu sonuçlanmış olacak” dedi.
 “Kayısı ilk defa bu değerleri gördü”
TMO’nun kayısıyı alımı ile birlikte gelinen süreçte kayısının ilk defa bu rakamları gördüğüne işaret eden Çalık konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; 
“Kayısımız için TARİM’e lisanslı depoyu ve Avrupa birliği coğrafya işaretlerini aldık. Kurutma tesisleri, modern kayısı fabrikasını kurduk. Toprak mahsulleri ofisinin kayısıyı alması ile birlikte kayısı fiyatları ilk defa bu fiyatlara ulaştı. İnşallah Allah nasip ederse üretmeye, istihdama, ihracata devam edeceğiz. Bundan sonraki yatırımlarımızda Malatya’nın her alanına, 13 ilçemize ve 870 bin nüfusumuza hizmet edeceğiz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN