Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Gündem İmar

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan Ayı II. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda geçekleştirildi.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan Ayı II. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda geçekleştirildi. Meclis gündeminde ağırlıklı olarak imar konuları görüşüldü. 

      Mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 12 Nisan 2023 tarihli toplantıya ait karar özetlerinin kabul edilmesinin ardından gündem maddeleri arasında yer alan imar konuları da görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerine geçmeden önce Meclis’te konuşma yapan Başkan Gürkan, “Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Malatya’mıza inşa edilecek olan kalıcı konutların ve köy konutlarının temelleri atıldı. Atılan temellerin Malatya’mıza ve Malatyalı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sağ olsunlar bakanlarımızda teşrif etmişlerdi. Bakanlarımız şehrimize yapılan yatırımları ve bizlerden yakinen bilgi almaları noktasında önemli bir ortam oluştu. Bu anlamda bütün Malatyalı hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

         14-20 Nisan tarihleri arası Şehitler Haftası’dır. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere vatanımızı vatan yapmak, Anadolu’yu Anadolu yapmak noktasında kanını dökmüş bütün şehitlerimize, gazilerimize hayatta olanlara sağlık sıhhat, vefat edenlere de Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

         Malatya ili Şifa Mahallesi 580 da 519 ve 540 nolu parseller arasında kalan kamusal alanın geçici iş yerleri olarak kullanılması hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi Meclis’ten oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre söz konusu alanın (Malatya Büyükşehir Belediyesi yanı) 2 yıl boyunca geçici iş yerleri olarak kullanılması hususu Büyükşehir Meclisi tarafından karara bağlandı.

        Gündemde yer alanKardeş şehir ilişki kurulması hakkındaki Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının teklifi oy birliğiyle Meclis’ten geçti. Alınan karara göre Bingöl, Elazığ ili Kovancılar belediyeleri ile Malatya Büyükşehir Belediyesi karşılıklı iş birliği yapılmasına, ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda karşılıklı projeler geliştirmek amacıyla ‘Kardeş Şehir’ olarak kabul edildi. 

         Malatya Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna yapılan atama Meclis’in bilgisine sunuldu. Karar oy birliğiyle Meclisten geçti. Alınan karara göre Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna Mehmet Türkmen atandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN