Beyaz Saray'da 1 trilyon dolarlık görüşme

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Washington'daki Beyaz Saray'da bir araya geldi.

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı Beyaz Saray'da ağırladı.

Selman için Beyaz Saray'da resmi tören düzenlendi.

Trump ve Selman daha sonra görüşme için Oval Ofis'e geçti.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi. ABD Başkanı Trump, "Suudi Arabistan, ABD’ye 600 milyar dolar yatırım yapacak. Bu sayı artabilir" dedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ise  “ABD'ye yatırımları 1 trilyon dolara çıkaracağız” açıklamasını yaptı. Trump bunun üzerine "Çok memnuniyet duyduk. Bu, harika bir şey" dedi.

ABD Başkanı, Suudi Arabistan'a F-35 savaş uçakları satmaya hazır olduklarını ve bu uçakların, siyonist rejimin sahip olduğu F-35'lerle aynı seviyede olmasını beklediklerini belirterek, "israil, Suudi Arabistan'a F-35 satılmasını 'normalleşme' sürecine bağlamak istiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "israil, bu durumun farkında. israil bundan dolayı çok mutlu olacak" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Veliaht Prens ile yapacakları görüşmede, İbrahim (Abraham) Anlaşmaları ile ilgili süreci de ele alacaklarını ancak Riyad'ın anlaşmaya katılımına ilişkin net ifadeler kullanmaktan kaçındı.

Trump, "Taahhüt' kelimesini kullanmak istemiyorum ancak İbrahim Anlaşmaları hakkında çok iyi bir görüşme yaptık. (Filistin konusunda) İki devletli çözüm gibi birçok konuyu konuştuk. Kısa bir süre içinde bu konuyu daha ayrıntılı olarak tartışacağız. Ancak Abraham Anlaşmaları'na karşı çok olumlu bir tavrınız olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Veliaht Prens Selman ise, İbrahim Anlaşmalarına ilişkin “Katılmak isteriz ama Filistin'de iki devletli çözüm yolunun açılması gerekiyor” dedi.

Trump bir soru üzerine Suriye'nin muazzam bir ilerleme kaydettiğini belirtti ve "Veliaht Prens'in talebi üzerine yaptırımları kaldırdık, ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da beni özellikle aradı ve dedi ki, ‘Biliyorsunuz, yaptırımları kaldırmazsanız Suriye'nin şansı yok. Kaldırırsanız, çok iyi bir şansı olur’ dedi. İkisi ve diğer bazılarının da desteğiyle yaptırımları kaldırdım ve şu ana kadar sonuçlar oldukça iyi" ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme

Malatya Sürmanşet - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
05326632592
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!