Başkan Samanlı'nın Öğretmenler Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Samanlı Yayınladığı mesajda; “Bugün birbirine saygılı bireylerden oluşan; vatanına, bayrağına, şehidine sahip çıkan; bağımsızlığından ve özgürlüğünden taviz vermeyen bir millet istiyorsak; eğitime ve eğitimciye gereken ilgi ve alakayı göstermek durumundayız.” diyen Başkan Samanlı’nın mesajının devamı şöyle; 

ÖĞRETMENLER, GELECEĞİ İNŞA ETMEK GÖREVİNİ İCRA ETMEKTEDİRLER

Geleceğimiz; öğretmenlerimize ve eğitim ilkelerine bağlıdır. Bu nedenle öğretmenlerimizin görevi herkesten çok daha büyük ve sorumlulukları herkesten çok daha ağırdır. Bugün birbirine saygılı bireylerden oluşan; vatanına, bayrağına, şehidine sahip çıkan; bağımsızlığından ve  özgürlüğünden taviz vermeyen bir millet istiyorsak; eğitime ve eğitimciye gereken ilgi ve alakayı göstermek durumundayız. 

Öğretmenlerimiz; insanı en ideal şekilde biçimlendirmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi çok önemli ve kutsal bir görevi icra etmektedirler. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v.) "Kim bir ilim öğretirse ona bu ilimle amel edenlerin sevabı vardır. Bu amel edenin ücretini eksiltmez” diye buyurarak yüce dinimiz İslam’ın ilim öğrenmeye ve öğretmeye verdiği önemi anlatmıştır.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de  "Ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” ve “Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli, yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” diyerek öğretmene verdiği önemi ve saygıyı en güzel şekilde ifade etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit olan veyahut ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve şükranla yad ediyor; tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN