Başkan Gürkan'dan Esnaf Oda Başkanları İle İstişare Toplantısı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan' Şehrimizdeki Ticari Hayatı Canlandırmak İçin Yol Pusulamızı Belirlememiz Gerekiyor'

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi oranda etkilenen Malatya’yı yeniden ve daha güçlü bir şekilde ayağa kaldırmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla sürdürülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

         Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremde dükkânları yıkılan ve ağır tahribata uğrayan esnafların istek ve taleplerini dinlemek için esnaf oda başkanlarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Burada esnafın isteklerini dinleyen Başkan Gürkan talepler noktasında gerekli düzenlemenin planlandığını belirtti.

Toplantıya Başkan Gürkan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin,  Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ticaret Odası Başkanı Ramazan Özcan ve birçok esnaf odası başkanı katıldı. 

GÜRKAN: YAŞANAN FELAKETİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

        Malatya’nın ticari hayatının ivedilikle başlaması için yeni alanlar belirlendiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Esnafımızın bir an evvel şehrimize hayat verebilmesi ve şehrimizdeki ticari hayatı canlandırmak için yol pusulamızı belirlememiz gerekiyor. Geçtiğimiz gün valilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda esnaflarımızın yer konusundaki sorununu giderebilmek adına bir çalışma yapıldı. Çünkü şehrimizi geçmişinden daha güzel bir şekilde kent belleğini de koruyarak inşa etmemiz lazım. Sanayisi, esnafı, ticarethanesi, fabrikaları ve konut alanlarıyla daha güzel bir çalışma yapılması gerekiyor. Bilindiği üzere Şire Pazarımız yeni yerine taşınacak ve eski Şire Pazarı’ndaki dükkânları esnaflarımıza tahsis edelim dedik.

         Daha sonra MATİM İş Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı geldi ve ‘İş merkezimizin kolonları sağlam sadece duvarlarında tahribat var. Gerekli tadilat yapıldıktan sonra 165 tane dükkân var, esnafımız isterse burayı kullanabilirler’ dedi. Diğer taraftan da Buğday Pazarı ve 91. 000 Dev Öğrenci Okulunun bulunduğu alanları esnafımıza tahsis etmeyi düşünüyoruz. Kanal boyu civarına da yeme içme için bir düzen kurulursa en azından esnafımız canlanmaya başlar.

          Şehrin temel değerlerine, hafızasına, kimliğine, omurgasına ve kültürüne zarar gelmeden yerinde ve uygun dönüşüm, yapılacak uydu kentlerinde o omurgaya uygun bir şekilde adaptasyonunun olmasını istiyorum. Bunu da Sayın Bakanlarımız ve Valilerimizle yaptığımız toplantılarda aynı şekilde ifade ediyorum. Yaşadığımız olay bir milli felakettir. Şimdiye kadar bu felaketin üstesinden milli birlik ve beraberlikle geldik, gelmeye devam edeceğiz” dedi. 

ŞAHİN: DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKACAĞIZ

        Birlik ve beraberlik içerisinde zorlu günleri atlatarak Malatya’yı yeniden inşa edeceklerinin altını çizenMalatya Valisi Hulusi Şahin, “Bugünden yarına bir çözüm bulunmazsa şehir kan kaybına uğrar. Şehrin kan kaybına uğramaması için de ivedilikle geçici de olsa çözümler bulmamız gerekiyor. Onun için de ticareti ayakta tutmamız gerekiyor. Esnafımızla ağız birliği yaparsak ve fikir birliğinde olursak biz şehrimizi ayağa kaldırmayı başarırız.

         Aksi takdirde şehrin düzensiz durumu aynen devam eder. Yapılacak şey şu, bahsedilen alanlardaki bütün binaları yıkacağız akabinde de temizleteceğiz, sektör sektör yerleştireceğiz. Bir, iki en fazla üç katlı dükkânlar inşa edilecek ve asla bu alanlara konutları inşa etmeyeceğiz. Ve dükkânları kurarken de Yeni Camiyi de yine inşa edeceğiz.  Çevreyolundan Hükümet Konağına kadar olan alanda da hiçbir yapı bırakmayacağız sadece iki yapı kalacak.

        Bunlarda Yeni Cami ve Hükümet Konağı olacaktır. Böylece şehrin ihtiyacı olan meydanı Malatya’ya kazandıracağız tıpkı Taksim Meydanı gibi ve tüm akslar inşa edilen meydana çıkacak. Dediğimiz şeyleri yapabiliriz yeter ki güçlü olalım. Bu dediklerimizi başarırsak, Malatya sadece ticaret şehri olmaz, bir turizm şehri de olur. Biz Malatya’dan vazgeçmeyeceğiz, düştüğümüz yerden kalkacağız” şeklinde konuştu. 

BAYDAŞ: İŞİMİZ ZOR AMA İMKÂNSIZ DEĞİL

       Malatyalı hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş,“Doğma büyüme Malatyalıyım. Depremden sonra Malatya’ya geldiğimde sokakları gezdim ve kendimi ağlamaktan geri koyamadım. Evet, işimiz zor ama imkânsız değil. Cumhurbaşkanımızın 1 yılda buraları yeniden inşa edeceği sözüne sonuna kadar inanıyor ve itimat ediyorum. Büyük bir afet Cenabı Allah bir daha göstermesin. Bundan sonra ağız birliği yapabilirsek, iş kollarını muhafaza edebilirsek, Malatya’yı cezbedici hale getirirsek, Malatya yeniden küllerinden doğacaktır” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN