Tepki çeken 30 bin TL'lik seyyanen zam geri çekildi
Üst düzey bürokratlara seyyanen zam öngören düzenleme, taşradaki memurların kapsam dışı kalması nedeniyle gelen tepkiler üzerine geri çekildi.
Eski AK Partili milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyundaki tepkileri dikkate alarak müdahale ettiğini ve düzenlemenin paketten çıkarıldığını ifade etti.
Üst düzey bürokratların maaşlarına seyyanen zam getirilmesine yönelik düzenlemede yeni bir gelişme yaşandı. Kamuoyundaki tepkilerin ardından düzenlemeden vazgeçildi. Taşradaki memurların yararlanamayacağı ve eşitlik ilkesine ters düştüğü gerekçesiyle teklif paketten çıkarıldı.
Kamuda çalışan genel müdürler, daire başkanları, kurum başkanları, il müdürleri ile müfettişler ve 'kariyer meslek' olarak adlandırılan uzmanların maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenleme için harekete geçilmişti. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen düzenlemeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Memurların yalnızca küçük bir kısmını kapsayan seyyanen zam teklifinin, komisyon aşamasını tamamlamasının ardından önerge ile TBMM Genel Kurulu'na sunulan Vergi Paketi'ne eklenmesi bekleniyordu.