Malatya'da Elektrik Kesintisi
Hekimhan, Yazıhan ve Akçadağ ilçelerindeki çok sayıda mahallede 8 Ağustos 2025 Cuma günü bakım ve işletme çalışmaları nedeniyle planlı elektrik kesintisi yaşanacak.
Malatya'nın Hekimhan, Yazıhan ve Akçadağ ilçelerinde 8 Ağustos 2025 Cuma günü enerji altyapısında yapılacak bakım ve işletme çalışmaları dolayısıyla planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Fırat EDAŞ tarafından yapılacak kesintiler, vatandaşların günlük yaşamını etkileyeceği için önlem alınması istendi.
Kesintiden Etkilenecek Mahalleler:
HEKİMHAN (09:00 – 17:00):
Sarıkız Mahallesi
Yayladam Mahallesi
Dursunlu Mahallesi
Karaçayır Mahallesi
Kızılhisar Mahallesi
Çalışma Türü: İşletme çalışması ve müteahhit ekiplerince bakım çalışması
YAZIHAN (09:00 – 17:00):
Yeni Mahallesi
Gövük Mahallesi
Doğuş Mahallesi
YAZIHAN (10:00 – 16:00):
Karaca Mahallesi
Parçikan Mahallesi
Boyaca Mahallesi
Ambarcık Mahallesi
Eğribük Mahallesi
Karababa Mahallesi
Gümüşlü Mahallesi
Morhamam Mahallesi
Çalışma Türü: Ekip tarafından işletme bakım çalışması
AKÇADAĞ (09:00 – 17:00):
Yağmurlu Mahallesi
Aydınlar Mahallesi
Kuyulu Mahallesi
Gölpınar Mahallesi
Çayırköy Mahallesi
Çalışma Türü: İşletme bakım çalışması (Ekip)
Uyarı:
Fırat EDAŞ yetkilileri, çalışmalar süresince güvenlik açısından elektrikli cihazların fişten çekilmesi ve vatandaşların hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Planlanan saatler dışında enerji verilmesi durumunda altyapı zarar görebileceği için, elektrik kesintisinin erken sonlanabileceği ihtimali de göz önünde bulundurulmalı.