Ekonomi

Ekonomi Haberleri

YHT İle Seyahat Eden Yolcu Sayısı 86 Milyonu Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) seyahat eden yolcu sayısının Türkiye nüfusunu geçerek 86 milyon 100 bin kişinin üzerine çıktığını bildirdi.

Arıcılıkta Doğru Besleme Bal Üretimi Açısından Önem Taşıyor

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Filazi, doğru arıcılık pratiğinin bal üretimi açısından önemli olduğuna işaret ederek, "Arıları yanlış besleme nedeniyle bir kovandan en fazla 15-20 kilogram bal alınabiliyor.

Arıcılardan Üreticilere Kovan Başına Üretimi Artırma Çağrısı

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, kovan başına üretimin artırılması gerektiğini belirterek, "Son yıllarda kovan sayısında yüzde 100'ü geçen bir gelişmenin üretime yansımadığını da ifade etmek istiyoruz." dedi.

Başkan Evren, Hazine Destekli Krediler Tasarruf Tedbirleri 4 ilde Uygulanmayacak

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı, TESKOMB Bölge Başkan vekili Ali Evren, Hazine Destekli Krediler Tasarruf Tedbirleri kapsamında deprem bölgesi olan 4 ilde Uygulanmayacak”

Suya Yüzde 60'a Varan Oranlarda Zam Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, su fiyatlarına kullanım miktarına göre konutta yüzde 53'e, iş yerinde de yüzde 60'a varan oranlarda zam yapıldı.

Keskin Bizim Esnafımızın Sorunlarını Çözmeye Gücümüz Var

Bir hafta içerisinde 3’kez Kuyuönü ve Tecde Yolu üzerindeki konteynerlerde faaliyet gösteren esnafları tek tek ziyaret eden Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaflardan kaldırımları işgal etmeyerek hem bitişik komşularının, hemde vatandaşın hak ve hukukuna saygı göstermelerini isterken, tüm partilere de çağrıda bulunarak, “Esnafı siyasete alet etmeyin, siyaseti kendi aranızda yapın” dedi.

Çilek Hasadı Başladı

Malatya'nın Kale ilçesinde üreticiler, kentte yılın ilk çilek hasadını yaptı.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın İşsizlik Rakamlarını Değerlendirdi

Başkan Yalçın: İstihdamın Artırılabilmesi İçin Yatırıma Yönelik Krediler Artırılmalıdır

İlk Karpuz Hasadı Yapıldı

Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı.

Malatya Havalimanı’nda 74.312 Yolcuya Hizmet Verildi…

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı’nın 2024 yılı Nisan ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Anpa Gross 44 Malatya'da Açılıyor

40.000'den fazla ürün çeşidi ile ekonomik satışlar yapan Anpa Gross, artık Malatya’da.

Coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun marka değeri timlerle korunuyor

Adana Tarım ve Orman Müdürlüğünce oluşturulan, sektör paydaşlarınca desteklenen "ham karpuz timleri", kentin coğrafi işaret tescilli ürünü karpuzun marka değerini korumak için erken hasadı önlemeye yönelik denetim yapacak.

İşletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı

Ankara genelinde 250 gelir uzmanıyla kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane işletmeleri nezdinde vergi denetimleri yapıldı.

Malatya’da 200 gram pide 10 TL oldu

Malatya’da 7,5 TL olarak satılan pideler bugününden itibaren yapılan zam ile 10 TL’ye satılmaya başlanıldı.

Hükümlüler Geçen Yıl 441 Ton Baharat Paketledi

Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumunda oluşturulan baharat atölyesinde çalışan hükümlüler, geçen yıl 441 ton baharat paketledi.

Türkiye'de günlük 8 milyon ekmeğin israfı önlendi

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, yürütülen kampanyalarla ekmek israfının önlenmesinde yüzde 60 başarı sağlandığını söyledi.

Malatya’da Ekmeğe Zam Geliyor

Malatya’da ekmeğe zam geliyor.

Yapay zeka medya sektörünü de dönüştürüyor

Hayatın hemen her alanında iş yapış şekillerini etkileyen yapay zekanın, geniş yelpazede hizmet vermeye başladığı medya sektörünü de dönüştürmesi bekleniyor.

Yumurta Fiyatları Mayıs Çukuru Na Yuvarlandı

Yumurta fiyatları "mayıs çukuru"na yuvarlandı

Toplam 4948 haber.