Eğitim

Eğitim Haberleri

Belediye çalışanlarına metaverse eğitimi

İlki 31 Mart 2022 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi tarafından gerçekleştirilen Metaverse Eğitiminin ikincisi 26.12.2022 tarihinde gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Meryem Arslan tarafından verilen eğitimde Metaverse temel kavramları, Metaverse teknolojisi, dijital ikiz, belediyelerde inovasyon, yapay zek, nesnelerin interneti, NFT, kripto para, AR, VR, MR, XR teknolojilerine, metaverse ile yerel kalkınmanın nasıl sağlanacağı konularına değinildi. Metaverse'in Akıllı Kent Hizmetlerine Etkisi dünyadan ve Türkiye'den örnekler verilerek detaylı bir şekilde anlatıldı. İzmir, Sivas, Adana, Kayseri, Ankara, Gemlik, Erzurum, Balıkesir, Manisa vb. yüzlerce belediyeden katılım sağlanan eğitimde belediyelerin bu yönde ne gibi projeler üretebileceğine, Metaverse'in geleceğine ve sektörleri ne yönde etkileyeceğine vurgu yapıldı. Metaverse ekosisteminde yer alabilmek isteyen belediyelere bu konuda rehberlik edilerek sorulara yanıt verildi. Belediyelerin güncel teknolojik konularda farkındalık seviyesini artırmayı hedefleyen Metaverse Eğitimi ilk olma özelliği taşımaktadır.

GAÜN öğrencilerinden 25 Aralık sergisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Resim Bölümü öğrencileri Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına hazırlanan '25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu, Resim Bölümü 2. Sınıf Atölye Öğrenci Sergisi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Dicle'de muhtar ve yetiştiricilere kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Örgütlenme Şubesi personeli tarafından, Dicle ilçesinde yüzde 50 hibeli kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçede yetiştirildi, öğrencilere ikram edildi

Malatya'nın Darende ilçesinde deneme amaçlı yetiştirilen patateslerden yapılan kumpir yemeği, öğrencilere ikram edildi.

HKÜ, Dünya Yeşil Kampüs sıralamasında 77 basamak yükseldi

Kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlı yaklaşımları merkeze alarak yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kampüs oluşturan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) kampüsü, dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric platformunun 2022 yılı sıralamasında, geçen yıla göre 77 basamak birden yükseldi ve dünyanın en yeşil ilk 300 kampüsü arasında gösterildi.

Elazığ'da umreye gidecek vatandaşlara yönelik seminer

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 umre organizasyonu ile umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik seminerler düzenlenmeye devam ediyor.

Tarihini bilen öğrencilere ödül

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 9. sınıflara yönelik düzenlenen 1918-1921 Antep Savunması Kronolojisi Bilgi Yarışması ve 10. sınıflarda gerçekleştirilen Arkeolojik Çalışmalar ile Gaziantep Kronolojisi Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Üniversite öğrencilerine KADES anlatıldı

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Aile içi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekiplerince İnönü Üniversitesi'nde öğrencilerine KADES uygulaması anlatıldı.

Malatya'da özel güvenlik görevlilerine eğitim

Malatya'da polis tarafından kaan uygulaması çerçevesinde spor müsabakalarında görevlendirilecek olan özel güvenlik görevlilerine yönelik eğitim verildi.

Elazığ'da yapılacak olan okulun temeli Mansur Yavaş'ın katılımı ile yapılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının Elazığ'da yaptıracağı okulun temel atma törenine Mansur Yavaş'ın da katılacağı öğrenildi.

Doç. Dr. Fatma Nisan: 'Bağımlılık çözüm değil, çözümsüzlüktür'

Malatya İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Teknoloji Bağımlılığı Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Fatma Nisan, bir söyleşi programında, 'Bağımlılık Çözüm Değil, Çözümsüzlüktür' dedi.

Bilgi yarışmasına Gaziantep Kolej Vakfı damgası

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri başarılara imza atarak isimlerini onur listesine yazdırdı.

HKÜ, en hızlı yükselen ilk 5 üniversite arasında

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından açıklanan 2022-2023 Türkiye sıralamasında, 25 basamak yükselerek 'en hızlı yükselen ilk 5 üniversite' arasında yer aldı.

GAÜN'de beyaz önlük giymek töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Fakültesi öğrencileri mesleğe ilk adımlarını beyaz önlük giyerek attı. GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi'nde gerçekleşen törende 71 üçüncü sınıf öğrencisi beyaz önlük giyerek hekimliğe ilk adımlarını attı.

Lise öğrencileri FÜ'yü gezdi

Elazığ'da başlatılan Fırat'ta Bir Gün' etkinliği çerçevesinde 3 lise Fırat Üniversitesi'ni (FÜ) gezdi.

Yeşilyurt Çocuk Trafik Eğitim Parkı zirvede

Çocuklara erken yaşlarda trafik kurallarını öğretmek ve bilinçlendirmek amacıyla hizmete sunulan Malatya Yeşilyurt Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Türkiye genelindeki trafik eğitim parkları arasında ismini birinci sıraya yazdırdı.

DÜ'de 'Kudüs, kimlik ve çatışma' konulu konferans düzenlendi

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu ve Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube işbirliği ile öğrencilere yönelik 'Kudüs, Kimlik ve Çatışma' konulu konferans düzenlendi.

Kahta'da kadına şiddete karşı farkındalık etkinliği

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü kadına yönelik şiddeti önlemek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

SANKO Üniversitesi'nde fizyoterapi sempozyumu düzenlendi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından 'Fizyoterapide Biyomekani ve Yürüyüş Eğitimi ile İlgili Güncel Yaklaşımlar' konulu sempozyum düzenlendi.

Toplam 3465 haber.